På torsdag går Linköping Hockey Club på is i Stångebrohallen och hockeysäsongen 2019-20 får då ses som invigd på riktigt. Den 15 augusti spelas första träningsmatchen och därefter rullar det på fram till SHL-premiären mot Djurgården den 14 september. Många LHC-supportrar väntar nog fortfarande på ytterligare en center men general manager Niklas Persson är inte särskilt uppjagad.

Kan det bli aktuellt att flytta upp en center från J20-laget?

– Oj, jag vet inte vad jag ska svara på den frågan. De är med och fajtas om platserna. Det finns ett par jättespännande spelare i J20 och de kommer säkert att få chansen under året. Det är inte så lätt att bara kliva in, det gäller att ta chansen när den ges, svarar Persson när Corren ringer upp. Han fortsätter:

Artikelbild

– Vi har den trupp vi har just nu. I den finns det spelare som kan spela centrar och det finns även spelare underifrån som kan göra det. Vi kommer säkerligen att starta så. Men det är något levande. Dyker det upp något eller om vi känner att det är något vi saknar så tar vi den frågan då.

Saknar du något i truppen nu?

– Inte på rak arm, säger han och utvecklar, nästan garderande:– Men det är klart man saknar något hela tiden. Man vill alltid att det ska bli bättre. Jag tycker att vi har ett riktigt spännande lag. Vi har ett par spelare som har en uppsida mot i fjol, vare sig de spelade här eller i andra klubbar.

Spelaromsättning under sommaruppehållet är inget ovanligt och LHC har gjort förändringar: Borta från fjolårstruppen är stora namn som Lukas Bengtsson och Derek Roy. Totalt har tio spelare lämnat klubben – åtta har anslutit.

Tycker du att ni har täckt spelarförlusterna på ett bra sätt?

– Ja. Det tycker jag. Vi har en annorlunda backsida än vad vi hade i fjol. Det är det jag har ändrat mest. Vi är starkare på första passning och skridskoåkning. Där tycker jag definitivt att det är bättre. Forwardssidan tycker jag också är bättre. Den är lite annorlunda. Det är klart att Derek hade en spetskompetens offensivt som vi kanske inte har täckt upp rakt upp och ned men i det stora hela som lag tycker jag att det är bättre.

Persson har renoverat LHC under sommaren och han är inte färdig än. Tio spelare sitter på utgående kontrakt – med Patrik Lundh, som har ett optionsår efter den här säsongen är det elva – och omsättning kan komma att fortsätta. Av förklarliga skäl har Niklas Persson inte pratat med någon av dessa spelare än men:

– Jag har en plan för 2020-21, den finns i mitt huvud. Och det finns en tanke med längden på vissa kontrakt. I planeringen är vi definitivt där.