– Vi presterar mer hockey än dem och har bra tryck. Det känns som en mental förlust, säger junioren Johan Södergran efter 3–4 (1–0, 2–2, 0–1, 0–1) i Stångebro.

LHC hade 3–1 efter två mål av specielle målskytten Broc Little i andra perioden. Men Örebro fick in två sena mål, reducering i slutet av andra och kvittering i slutet av tredje.

LHC tappade initiativet och förlängningen hann knappt börja innan bortalaget hade avgjort matchen.

– Onödigt att släppa in 3–2, och samtidigt får de självförtroende av det målet. Vi kommer ned oss i attityd efter det också, menar Johan Södergran.

LHC-tränaren Tommy Jonsson tyckte också att det var olyckliga mål, och för lätta mål att släppa till.

– Det är upp och ned och vi blandar bra och mindre bra saker. Vår första period är svagast, sedan gör vi en bättre andra och är bra i tredje fram till deras mål, menar Jonsson.

Vad vill du framhålla av spelarnas prestationer?

– Johan Södergran är riktigt bra, går från klarhet till klarhet. Broc Little är bra, det händer saker i den kedjan. Sedan vill jag berömma Jimmy Andersson för uppoffrande spel, kommenterar tränaren.

Johan Södergran var nöjd med sitt spel mot Örebro, tyckte bara att det var målen som saknades. Men vågade ändå inte inför SHL att ta ut något i förskott om en eventuellt större roll i laget. Det handlar om att kämpa vidare och göra det bästa av varje tillfälle på isen.

Artikelbild

| LHC:s framtidslöfte Johan Södergran går från klarhet till klarhet under försäsongen. "Riktigt bra", kommenterar tränaren Tommy Jonsson.

Inte jättemycket folk besökte Stångebrohallen på tisdagen, bara knappa 800 åskådare, men det var ändå gott om supportar i matchtröjor i vimlet. Ulf Olsson var nöjd i första periodpausen.

– Det är en hyfsad match, men det är svårt att säga när det inte är på riktigt. Det är kul att se hockey, men när SHL börjar blir det roligare.

Hur går det för laget i vinter?

– Jättesvårt att säga, jag hoppas att det går bra. Mitten ska det bli minst. Jag tippar sexa, men gärna bättre, säger Ulf Olsson.

Artikelbild

| Tränaren Tommy Jonsson manar på sitt lag i Stångebro. "Vi blandar bra och mindre bra saker", säger han efter 3–4 mot Örebro.

Tim Lantz höll första perioden som LHC:s bästa under hela försäsongen.

– Bra driv, taggat jämfört med tidigare.

Artikelbild

| LHC nådde nästan ända fram, men föll i sudden mot Örebro.

Vad tror du om laget?

– Jag hoppas att de lär sig och tar det där guldet. Laget blir i alla fall bättre än förra säsongen. Det är flera spelare som är bra, som ser spännande ut. Olle Lycksell är en, Wright och Whitney två andra, säger Tim Lantz.

Mor och son, Pia Ydremo-Pettersson och Tobias Ydremo, besökte också matchen mot Örebro.

– Jag är optimistisk inför varje säsong, och tror det går bra. Men jag har ju inte sett de andra lagen. Men Broc Little kommer att betyda mycket, säger Pia.

LHC har nu en match kvar inför SHL, Färjestad hemma i Protrain arena i Mjölby på torsdag. SHL startar sedan lördagen den 15 september, mot Timrå i Saab arena.

Målen, första perioden: 1–0 (3.49) Nick Sörensen (Jimmy Andersson). Andra perioden: 2–0 (6.05) Broc Little (James Wright). 2–1 (14.27) Jere Sallinen, spel fem mot fyra, 3–1 (14.39) Broc Little (Joe Whitney), 3–2 (19.50) Tom Wandell. Tredje perioden: 3–3 (18.11) Tyler Spink. Förlängning: 3–4 (0.44) Marcus Weinstock.

Skott: 7–7, 8–12, 7–5, 0–2. Totalt: 22–26.

Publik: 791.