– Vi var bra på att hantera medgång i början och då måste vi kunna klara av det här också. Vi pratar mycket och vi pratar om rätt saker, men när vi väl kommer till isen händer det inte så mycket. Vi måste stressa ned, lita på vårt spel och gå mer på instinkt. Kanske blir det så att vi funderar för mycket, sa han efter blytunga 2–3-förlusten mot Rögle.

Efter några veckors frånvaro på grund av en smäll mot huvudet i juniorlandslagets turnering i Tjeckien var höstens unge succéforward tillbaka i laget – och fick välförtjänt pris som bästa hemmaspelare.

Nästan hela tiden påhittig och kreativ, snygg framspelning till Derek Roys ledningsmål – men också med ett lugn när så behövdes. Det var en comeback som lovade mer när många i LHC hade det tufft och tydligt brottas med taskigt självförtroende efter den långa svackan med förlust på förlust på slutet.

– För egen del kändes det helt okej, men jag borde ha gjort något mål också, sa han.

Vad är det som saknas i spelet?

– Jag kan känna att vi måste komma mer kontrollerat in i offensiv zon och få till längre anfall. Nu blir vi stressade, slår en dålig passning och så är vi nere i vår zon i stället. Vi behöver vara mer aktiva och mer noggranna när vi har pucken. Vi snackar rätt mycket taktik, men vi måste ta hand om pucken också.

Nyblivne 19-åringen funderade ett ögonblick innan han sa:

Artikelbild

– Alla måste spela bättre. Vi är inte bra just nu.