– Båda två har spelat riktigt bra under turneringen, säger Hävelid.

Adam Ginning har redan slagit sig in i LHC:s A-lag och är en spelare som spås en ljus framtid.

– Han är en spelare som jag tror kommer att gå tidigt i draften. Han har ögonen på sig sedan tidigare. Han har varit kapten under turneringen och har visat en stor ledaregenskap med mycket pondus. Han är en riktig tvåvägsback. Han spelar på en hög lägstanivå vilket jag tycker han även visade mer och mer mot slutet av säsongen i LHC, säger Hävelid.

Artikelbild

För Nikola Pasic blev J18-VM ett riktigt genombrott. Hans namn har stått med på A-lagsuppställningen i LHC under säsongen, men han har inte fått mycket speltid. Efter en väl genomförd turnering är frågan om han kan få chansen på nytt i Sveriges högstaliga under säsongen som kommer.

– Han är garanterat en framtida SHL-kille om han fortsätter utvecklas som han gjort nu. Men det gäller att bevisa det också. Nu ska killarna hem och sommarträna för att vid nästa tillfälle göra ett minst lika bra jobb på nytt. Det är ändå kul att se att LHC har flera unga spelare på väg upp, säger Hävelid.

Vad är det som utmärker Nikola Pasic?

– Han är en irrationell spelare. Han hotar framåt hela tiden och är en kreatör på isen med bra fart under skridskorna. Han är inte bara snabb framåt utan även snabb i sidled. Det var kul att se att han orkade spela på en så pass hög nivå i flera matcher. Han har varit bra under säsongen i LHC, men det här är absolut ett genombrott i landslaget.

Du har varit assisterande förbundskapten tillsammans med din bror. Hur har det varit?

– Vi har en bra ledargrupp som jobbat med varandra tidigare. Det har varit ett äventyr – speciellt med att ha varit i Ryssland. Det är lite speciellt. Men det har varit ett riktigt bra arrangemang där det varit mellan 5000 och 7000 åskådare på varje match. Det är ett riktigt hockeymecka där borta.