Torsdagens 4–2 mot Timrå betydde ännu en LHC-seger i SHL-hockeyn – och fortsatt serieledning med nio matcher avklarade. Eftersnacket handlade dock betydligt mer om det som hände med Almen Bibic i första perioden när han knockades efter en olycklig situation med Patrik Blomberg.

Bibic blev liggande länge innan han fördes av isen av vårdpersonal och åkte direkt ambulans till sjukhus.

På fredagen fick han lämna sjukhuset och åka hem. Sporten har varit i kontakt med honom, han vill vänta med att ses för att prata om det som hänt, men i ett sms skriver LHC-spelaren:

"Jag mår efter omständigheterna bra. Jag kommer att ta det lugnt ett tag och låta kroppen hämta sig från smällen. Jag vill tacka alla som hört av sig och visat stor kärlek under det senaste dygnet".

Helt klart är att 25-åringen drabbats av en kraftig hjärnskakning och det är därmed osäkert hur länge han blir borta, men det rör sig om minst några veckor utan spel. Till att börja med väntar nu vila innan han förhoppningsvis kan inleda den så kallade hjärntrappan för att ta sig tillbaka.

– Jag pratade med Almen sent på kvällen i torsdags och även i dag. Det känns jätteskönt att han trots allt mår okej. Det var riktigt otäckt när det hände. Han blev medvetslös direkt och var borta när han slog i isen, säger Tommy Jonsson.

Hur gick tankarna i båset?

– Det är klart att alla blir oroliga när man ser att någon ligger där alldeles stilla. Men hyfsat snabbt kom det ändå besked om att han var kontaktbar och kunde röra på sig. Sedan uppdaterade vi killarna om hans status i varje paus.

Hur länge räknar du med att han blir borta?

– Det ska väl egentligen inte jag svara på, men det kan säkert ta ett tag. Och det måste det få göra också. Nu blir det säkert mycket vila. Det gäller att vara försiktig och inte stressa tillbaka. Det får ta den tid det tar och det är bara att följa de restriktioner som finns.

LHC spelar inte nästa gång förrän om en dryg vecka och i Almen Bibics frånvaro kommer av allt att döma Alexander Karlsson ges chansen att göra SHL-debut.

– Han är redo, säger Jonsson, som också hoppas att Adam Brodecki i början av nästa vecka ska vara redo för full träning efter den överkroppsskada som stoppade honom från spel senast.

Timråspelaren Patrik Blomberg tog illa vid sig av olyckan och skickade efter matchen en sms-hälsning till Bibic.

– Jag såg honom inte falla mot isen, utan såg honom mest ligga där och det önskar man ingen. Klart man inte mår bra av det här. Det är en kontaktsport så det är sånt som händer, men man vill inte att det ska göra det, säger han till Sundsvalls tidning.