Med det klara resultatet 7–2 mot Finland i finalen säkrade Sveriges U19-trupp guldet i år igen. Med i laget var Libk:s forward Amanda Ljunggren.

– Det känns jättebra. Sjukt kul och otroligt häftigt. Det är riktigt stort, säger hon och fortsätter:

– Vi hade alla spelare som behövs i ett lag och alla spelare som kan avgöra en match. Vi hade många som klev fram i avgörande lägen. Finland stod upp bra till en början men när vi fick in några bollar rann det ifrån på grund av att vi hade ett väldigt bra försvar.

Artikelbild

| Svenskt guldjubel med VM-pokalen i St Gallen.

I den sista gruppspelsmatchen mot Tjeckien blev hon även utnämnd till matchens lirare. En stor individuell prestation med tanke på konkurrensen.

– Det var verkligen ingenting jag trodde i förväg. Ett VM är ju stort och det kändes nästan konstigt – men var såklart sjukt kul. Man får belöning för det jobbet man har lagt ner, säger Ljunggren.

Nu fyller hon snart 19 år och nästa kliv är därför att ta sig upp till seniorlandslaget.

– Det är såklart ett mål att ta en plats i A-landslaget. Men det kommer nog ta några år innan jag är där.

Vad känner du själv att du behöver utveckla för att ta nästa steg?

– Det är egentligen att bli bättre på alla delar. jag känner att jag har allt men att jag också måste lyfta mig ett snäpp i allt också.

– Nu har jag inte bestämt om jag ska vara kvar i Libk eller gå till ett annat lag. Om jag går till ett annat lag så får jag spela i SSL och där kanske jag utvecklas mer. Helst vill jag det.

Även Libk-målvakten Elin Rosén var med i truppen under VM och fick stå i en match.