Kämpen, den defensive kuggen och den skicklige rollspelaren Tim Schüberg kom till Dolphins 2015 från Solna Vikings. Han har tagit steg framåt för varje år, och fyllde en viktig roll när klubben besegrade favoriten BC Luleå i vårens finalbatalj.

Att Tim ska göra en fjärde raka säsong i Norrköping förefaller dock inte så troligt.

"Jag gillar Norrköping och kan tänka mig att stanna. Men jag skulle vilja åka ut från Sverige och spela. Det är målet. Det finns några länder som lockar", skriver Schüberg i ett sms till Sporten.

Har du haft nån dialog med Adnan Chuk om att förlänga ditt kontrakt med klubben?

"Vi har bara snackat lite om hur den förra säsongen gick, för mig och för läget", skriver Schüberg.

Känner du att det är dags för en ny utmaning?

"Nej, alltså den nya utmaningen för mig är att bli bättre för varje säsong. Sedan om det blir utomlands eller i Sverige får vi se".

23-åringen har alltså drömmar om spel i en utländsk liga. Han har dock inte pratat med någon klubb ännu.

En annan rollspelare från guldlaget är Edvin Stark. Tonåringen med de rappa benen befinner sig just nu på läger med juniorlandslaget som avslutas med en turnering i Finland. Han har en hel del att fundera kring.

– Jag har inte bestämt mig om jag ska vara ärlig. Jag har fått lite förslag och ska sätta mig ner med farsan nästa vecka och tänka igenom noggrant vad som är bäst för mig. Tålamod är viktigt, jag kan inte hoppa på första bästa alternativ, säger Edvin Stark.

Stark har erbjudanden från några andra svenska klubbar och har chansen att börja spela college-basket i USA.

– Jag har snackat en del med Adnan och vet vad han tycker. Jag tror inte att de har stängt dörren till mig, säger Edvin.

Stanna i Dolphins, byta till ett annat lag i basketligan eller flytta över Atlanten. Det är bra spridning på Starks valmöjligheter.

– Helheten är viktigast för mig. Det ska funka utanför basketen också med att bo själv och allt sådant. Sedan är det så klart coach och hur mycket speltid jag får, säger Edvin Stark.

– Rollen i laget betyder också mycket. Jag har viktiga år framför mig där jag kan utvecklas mycket. Jag hoppas kunna komma fram till något under de närmaste veckorna.