Det var under en löptur i centrala Norrköping under onsdagen som evighetslöparen Frida Södermark skadade sig.

En liten isfläck – och sen var olyckan gjord.

På kvällen skickade Frida ut en lång berättelse från sin Facebook-sida och berättade om skadan och den närmaste framtiden som handlar om operation, stillhet (nåja) och rehab.

Artikelbild

– Det var ingen naturlig twist med foten när jag ramlade. Men man är ju ändå positiv och tänkte att "det är nog bara en stukning". Men jag kände att det kanske kunde vara något mer. Min kompis Karin bar mig och jag tyckte ändå att det gick att stödja, samtidigt som jag var lite chockad och så där, säger hon.

Efter en mellanlandning i lägenheten blev det ändå en taxi till akuten.

– Jag hoppades att det var en stukning. Jag fick en remiss till röntgen och det visade sig vara två stycken brott. Jag har gips nu men det är operation som gäller, berättar Tjalvelöparen som har vunnit flera SM-guld och har tillhört ultralandslaget i flera år.

Frida Södermark har också fått höra på sjukhuset att det inte är helt säkert att hon kan återuppta den framgångsrika löparkarriären igen.

– Jag började inte gråta då, vilket är lite konstigt. Jag tänkte mer att "det kan inte vara sant". Jag tänkte att det här måste bli världens bästa rehabresa. Jag kan inte springa mara om två veckor men jag ska göra bra resultat i år. Mitt mål är ändå att ta mig fram för egen maskin om fyra månader, fortsätter Frida med bestämdhet i rösten.

Så fort hon har kunnat lämna sjukhuset är hon också fast besluten att fortsätta med sina inspirationsföreläsningar.

– På söndag har jag ett event i Hedvigs kyrka och jag kan fortfarande prata, hälsar Frida Södermark från sjukhussängen.