Ett svårstoppat Sylvia gasar mot avancemang. Med sex omgångar kvar är Norrköpingslaget serieledare och inne i ett skönt stim med sju raka vinster.

Nu kan Sporten avslöja att det lyckade samarbetet med IFK Norrköping har förnyats.

– Två år till, bekräftar ordföranden Mats Andersson som inte hittar mycket att klaga på fotbollsmässigt för närvarande.

Artikelbild

Den sportsliga succén ser ut att infria målsättningen – ta steget upp.

– Och ekonomiskt har vi betalat av skulden till kommunen. Vad som återstår är att vi ska bli kvitt vad vi är skyldiga IFK. Jag tror det är 400 000 kronor kvar. Vi har ett avtal hur det ska regleras. Vi har mer än halverat skulden under de här åren som jag varit med. Vi jobbar för att bli helt skuldfria, fortsätter Mats Andersson.

Utbildningsbidragen för Nermin Karic och Tesfaldet Tekie gav Sylvia sköna pengar.

Vid årsmötet i slutet av mars redovisade klubben ett plusresultat på 1,5 miljoner och blev en finansiell ryggsäck fattigare.

LÄS MER: "Sylvia gör en skön miljonvinst".

Efter ett par tuffa år där existensen var hotad när det var som allra värst är det en stimulerande miljö för spelare och ledare att vistas i.

IFK Norrköpings hjälpande hand och samarbetet har blivit så lyckat som klubbarna önskade.

– Det är viktigt att vi tar steget upp. Är vi på en högre nivå så stannar förhoppningsvis spelarna i staden. Det är nästa steg. I stället för att Alfons Sampsted, Erik Lindell och Pontus Almqvist lämnar kan de stanna här. Det har gått bra för de här killarna som jag nämner men hemmamiljön är viktig, menar Mats Andersson.

Pelle Holm som lämnade över ordförandeskapet till Andersson är inne på samma spår.

– Kliver Sylvia upp i division 1 blir steget till IFK närmare. Det blir lättare för IFK att rekrytera unga talanger. Den enda delen som jag är irriterad över är att vi skulle gjort det bättre med att hitta speltid till de här killarna i stället för att kasta ut dom i nya miljöer. Visst, det handlar om vad spelarna själva vill. Det lockar mer med superettan än att spela i division 2 men snart slipper vi förhoppningsvis det problemet, menar Pelle Holm.

Och fortsätter:

– Avtalet mellan oss och IFK handlar om att vi inte ska ta betalt för spelare som går emellan. Vi ska vara öppna mot varandra hela tiden. IFK stöttar med ledarresurser.

Vid sidan av ett sportsligt uppsving och en tryggare ekonomisk situation har Sylvia så smått dragit igång ungdomsfotbollen igen.

– Vi har ett gäng som håller igång. Det är föräldrar som tagit tag i det efter kontakt med oss. Vi försöker haka på och driva det vidare, säger Mats Andersson.