– Det känns oerhört bra att kunna knyta det här avtalet med såväl Gais som Pascal. Pascal är en oerhört talangfull spelare som kommer tillföra truppen mycket, säger Maif:s sportchef Mikael Larsson.

Vad är Pascal för typ av spelare?

– Han är en defensiv mittfältare som bland annat deltagit i cup-matcher och suttit på bänken i superettan. Vi har haft ögonen på honom under en tid och vi kände att det var en position vi behövde förstärka på.

När är han spelklar?

– Går allt som det ska så är han tillgänglig för match redan i helgen. Det känns riktigt bra att få in ett så här starkt nyförvärv till höstsäsongen.

Larsson är nöjd med laget, men menar att allt kan hända fram till den elfte augusti då transferfönstret stänger.

– Det förs lite smådiskussioner fram och tillbaka både med spelare som kan lämna och spelare som kan tillkomma. Vi lånar dock ut våra två unga målvakter Tom Nyberg och Philip Nurmela till Boren, respektive LSW, bekräftar Larsson.

Maif-talangen Simon Karlsson som i måndags spelade U21-match med Jönköping sitter på ett utgående kontrakt, men det förs diskussioner om förlängning meddelade Simon Karlsson tidigare. Mikael Larsson är inne på samma spår.

– Vi för diskussioner om att förlänga just nu och vi bör komma överrens, avslutar Larsson.

Maif:s nästa match i division 1 är borta mot nästjumbon Södertälje FK på lördag. Redan då kan vi alltså få se Pascal Olsson i Maif-tröjan.