– Skönt att vinna efter alla oavgjorda. Vi spelar bra. Vi orkar mer och jobbar för varandra, tycker målskytten Eldin Lugonja efter 2–1 (1–1) mot Värmbol hemma på Idrottsparken.

– Det viktigaste är att vinna, då duger 2–1 lika bra som 5–0, om det nu inte handlar om målskillnad i serien, funderar Renato Rako.

Maif har tappat ledningar tidigare i serien och tappat poäng på det. Onödigt många gånger.

Artikelbild

| Renato Rako kunde anföra sitt Motala AIF till seger på lördagen. 2–1 mot Värmbol och nu har Maif nio raka matcher utan förlust.

Men nu mot Värmbol, Katrineholmslaget som Maif ofta haft svårt mot, tappades inte det sista ledningsmålet.

Eldin Lugonja gjorde 1–0 tidigt, men Värmbol kunde kvittera på straff i första halvlek. I andra halvleks slutskede, efter att Besart Kalludra hade gjort 2–1 i början av halvleken, ville Värmbol på nytt ha straff. Men domaren friade.

– Vi har lite dåligt självförtroende framåt, det spökar lite där. Annars tror jag att vi hade avgjort den här matchen tidigare. Men det är en tuff match där vi följer vår gameplan. I första halvlek och i delar av andra gör vi det bra, tycker Renato Rako.

Maif har inte förlorat på nio matcher i tvåan, inte sedan i maj, och smyger med på övre halvan. Sju poäng skiljer till andraplatsen efter 17 matcher. Det är inte ointagligt med nio matcher kvar.

Artikelbild

| Valon Silka avlossar sitt fina skott, men ingen utdelning denna gång. Maif kunde låsa ledning till seger.

– Klart att vi hoppas blanda oss i det här. Vi vill inte ligga i ingenmansland, utan vi vill vinna. De andra lagen kommer också att tappa poäng. Jag vet inte om våra chanser är minimala eller vad de är, men det får vi se i slutändan. Vi ser framåt och går för segrar, säger Renato Rako.

Maiftränaren Christer Persson är mer diplomatisk och vill inte diskutera tabellen förrän säsongen är slut. Men han var nöjd med segern mot Värmbol.

Artikelbild

| Khaled Qasem, DM-hjälten från juniorlaget ,fick tio minuter och var glödhet igen.

Det var ett skräcktapp när Maif tappade 2–0 till 2–2 mot Huddinge före uppehållet, men det blev inget nytt sånt haveri.

– Vi lyckas spela mer taktiskt. Vi är smartare och spelar enklare och håller ihop laget. Vi gör det bättre nu, kommenterar Christer Persson.

Artikelbild

| Khaled Qasem sköt bland annat i stolpen, men blev inte målskytt. Maif vann dock mot Värmbol ändå.

Tränaren noterade också direkt efteråt mer attack i det offensiva spelet, mer tryck framåt.

– Vi tar kliv framåt hela tiden och vi är svårslagna. Om det inte varit för straffen hade vi hållit nollan igen. Mycket ser bra ut, säger Persson.

Khaled Qasem, hjälten från JDM-semifinalen i onsdags, hoppade in sista tio minuterna och var het igen. Bland annat sköt Qasem i stolpen.

Maif spelar närmast i en sen kvällsmatch i Stockholmsförorten Sätra måndagen den 19 augusti. Newroz borta, ett lag Maif besegrade hemma.

Målen: 1–0 (12) Eldin Lugonja, 1–1 (22) Vedran Benca, straff, 2–1 (47) Besart Kalludra.

Publik: Cirka 200.