Maif:s glädje: erbjuds division 1-plats

Carlstad United och Karlstad BK slås samman. Det öppnar för Motala AIF i division 1 – trots allt.

Motala AIF föll i kvalet - men får chansen att gå upp ändå.

Motala AIF föll i kvalet - men får chansen att gå upp ändå.

Foto: Thomas Augustsson

Fotboll2019-11-13 18:24

Motala räckte inte till mot Sollentuna som räddade sig kvar i ettan. Här är beskedet som ser ut att bli Maifs räddning – klubben tar bonusplatsen efter att Carlstad United och Karlstad BK formellt går ihop och satsar på ett division 1-lag.

– Vi är redo att ta platsen, säger tränaren Christer Persson till MVT. 

Under en presskonferens på onsdagen blev det klart att United och BK blir ett. Då går förfrågan till Motala i egenskap av bäste förlorare i division 1-kvalet. 

Det här betyder att de tre östgötalagen av allt att döma kommer att splittras, med Sylvia fortsatt i den norra serien medan Linköping City och Motala placeras i söder.

MVT har pratat med Jimmy Fors, utvecklingschef på Ettan Fotboll.

Som säger:

– Jag kan bara hänvisa till tävlingsbestämmelserna och jag konstaterar att Motala gjorde ett mål mer än Berga. Vi har fört dialog med Maif om det här och det är ju en klubb som varit i ettan tidigare, säger Jimmy Fors. 

Det här betyder att de tre östgötalagen av allt att döma kommer att splittras, med Sylvia i norr och Linköping och Motala i söder.

Preliminära lag söderettan: Motala AIF, Linköping City, Landskrona, Utsikten (Göteborg), Skövde, Trollhättan, Tvååker (Halland), Värnamo, Lunds BK, Eskilsminne (Helsingborg), Lindome, Assyriska Turabdin (Jönköping), Torn (Lund), Oskarshamn, Karlskrona, Qviding (Göteborg).

Norr: BP, Syrianska, Frej, Sylvia, Karlstad, Vasalund, Sandviken, Nyköping, Karlslund, Örebro Syrianska, Sollentuna, Gefle, Team TG (Umeå), Haninge, Luleå, Täby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!