Nykomlingen Svärtinge har haft en tung inledning på division 2 nordöstra Götaland med noll poäng på de sex första matcherna. I helgens bortamöte med bottenkollegan Linghem såg motgångarna ut att stå sig.

Hemmalaget hade 2–0 i paus och ökade tidigt i andra halvleken på till 3–0. Tack och godnatt, skulle man ju kunna tro för det hårt prövade Svärtingelaget, men inte alls.

Istället var det där och då som gästerna vaknade till rejält. På tio minuter gjorde de tre mål fram till 3–3 och med fem minuter kvar av matchen satte Tilde Nilsson segerbollen för Svärtinge, som därmed tog säsongens första poäng.

– Helt fantastiskt hur tjejerna vid 3–0-underläget tror på sig själva och på en vändning. De släppte handbromsen och bara körde. Vi körde över Linghem fullständigt i andra. Jätteimponerande att se, och det dessutom på naturgräs som inte är vårt normala underlag, sa Svärtinges tränare Johan Stjerna, som nu hoppas på lite islossning framöver.

– Vi har spelat bättre och bättre men inte fått med oss poäng tidigare. Vi har vuxit in i serien och nu tror vi ännu mer på det, sa Johan.

Emilia Stjerna satte två mål, Natalie Söderberg och Tilde Nilsson varsitt.

Smedby besegrade Boren med 5–0 på hemmaplan och övertog serieledningen från Kenty, som tappade sina första poäng efter 1–1 mot Tinnis. Eneby föll hemma mot Eksjö med 1–2.