"Nästa" årtusendets lirare börjar ta för sig även i division 1-spelet. 00:an Felix Carlsson har varit med i A-laget hela säsongen men det var inte förrän kompisen Filip Ljungström fick hoppa in som det lossnade framåt.

För båda två.

När Åby Oilers gjorde omstart efter juluppehållet blev det vinst med hela 13–6 borta mot Farsta. Debutanten Filip bidrog med tre mål och Felix hängde på med två.

Artikelbild

| Felix Carlsson och Filip Ljungström.

– Det var skönt med den starten. Jag var med i truppen och fick hoppa in när Mathias Pettersson var skadad och inte kunde spela. Annars är väl tanken att jag mer ska komma in i laget till nästa säsong, berättar Filip innan träningen i Åby Arena.

Kan du fortsätta att hålla ett snitt på tre mål?

– Haha, det vore något.

LÄS MER: Vi direktsänder Åby mot Älvsjö

Filip och tvillingbrorsan Emil kom från IBF Norrköping till Åby för en månad sedan. Det är bara Filip som har fått göra A-lagsdebut än så länge men båda bröderna känner väl till Felix sedan tidigare.

– Vi har spelat ihop i samma kedja, både i Ledberg där jag var med förra året och när vi spelade hockey i Skärblacka förut. Men nu i matchen spelade vi på topp i varsin femma, berättar Felix.

I Ledberg var det division 2 som gällde, men serieledande Åby en division högre upp är självklart en annan grej.

– Tempot är ju snabbare och det är lite mer vikt på backarna. Det är skillnad mot att möta en 15-åring som kanske väger 40 påsar, säger Filip.

Felic nickar instämmande:

– Det känns ändå bra för mig. Jag har kommit in i det mer och mer, är mer bekväm med nivån och känner att jag klarar av det, säger han.

Hockeyn är lagd åt sidan nu. Det är bara innebandy som gäller för de här 17-åringarna som inte är blyga med målsättningen.

– För egen del siktar man väl på spel i högstaligan och landslaget. För lagets del får vi försöka att ta oss upp igen, säger Felix.

– Vi hoppas att vi tar oss till kvalet och att det går bra. Själv vill jag ju så högt som möjligt, fyller Filip i.

Blir du med hemma mot Älvsjö på lördag också?

– Jag vet inte. Det får vi reda på på fredag men det är inget jag räknar med.

Hur är ni som innebandyspelare då?

– Jag är väl bra med klubba och avslut, säger Filip.

– Det är väl samma för mig. Klubba, boll och spelförståelse, säger Felix.

Inte helt oviktiga egenskaper när man ska spela innebandy.