Landslaget, som siktar på att ta sig till VM i slutet av året, är på samling i Norrköping. Mässing, med 13 landskamper och ett EM på meritlistan, är en av spelarna som ska ta Sverige genom något som kan beskrivas som en generationsväxling. Bella Gulldén är gravid, Loui Sand har avslutat karriären, lagkapten Sabina Jacobsen har knäproblem och Jenny Alm lägger av efter säsongen. Nämnda spelare har tillsammans gjort 560 matcher och 1426 mål i den svenska landslagströjan.

– Det är klart att de är svåra att ersätta, men de är inte här nu. Man får göra det bästa av det, andra spelare kommer kliva fram, säger Mikaela Mässing, till vardags i H65 Höör.

– Det kommer alltid att vara så i ett landslag, man kan inte spela för evigt. Det blir kul att testa något nytt.

Artikelbild

Mässing var med sina 136 mål två ifrån att vinna skytteligan i svensk handbollselits grundserie. Most effective player-ligan, ett system som poängsätter allt en spelare gör på en match, vann Mässing som beskriver sin säsong som "stabil".

Hur var första träningen?

– Fartfylld, jobbig. Det är kul att se tjejerna igen.

Mässing är en av truppens två vänsternior. Framför sig har hon rutinerade Jasmina Roberts som gjort 147 landskamper och 303 mål.

Artikelbild

– Vi är inte alls samma typ av spelare, men det är klart att jag ser upp till henne för hon har varit med längre. Det är kul att ha någon framför sig, man krigar lite extra. Hon är en väldigt go person.

Vad hoppas du få ut av samlingen?
Artikelbild

– Att vi blir mer samspelta. Jag vet inte vad vi hoppas på resultatmässigt mot Ryssland, men det är två goa matcher mot ett sjukt bra lag så vi får se hur det går och ta det därifrån.