Matchbilden i fokus för Mikko mot kompisen

Ett av lagen vill dra ner på tempot, det andra spela betydligt snabbare. "Det blir en kamp om matchbilden".

Dolphins coach Mikko Riipinen hoppas vinna coachkampen mot Joakim Källman, tidigare i Dolphins men nu i fredagens motståndarlag Nässjö.

Dolphins coach Mikko Riipinen hoppas vinna coachkampen mot Joakim Källman, tidigare i Dolphins men nu i fredagens motståndarlag Nässjö.

Foto: Fredrik Rosander

Basket2019-11-22 09:00

Nässjö på bortagolv är fredagsutmaningen för Norrköping Dolphins. Smålänningarna, som leds av tidigare Dolphinscoachen Joakim Källman, fick ge sig när lagen möttes senast, då i Stadium Arena.

– Nu spelar de hemma där de är duktiga. Det blir stentufft där viktigast för oss blir, förutom att prestera bra, att vi följer de mål vi satt upp för just den här matchen, säger Dolphins coach Mikko Riipinen.

Mycket av det handlar om att få till sin "egen" matchbild, där lagen har så gott som helt olika förhoppningar.

– Vi vill ha mycket avslut och att det ska gå snabbt, upp och ner, medan Nässjö vill dra ner på tempot. Det blir en viktig kamp om vem som får matchbilden enligt sitt önskemål, säger Mikko.

Efter den tunga perioden med sex förluster i rad har Dolphins hittat tillbaka på vinnarspåret igen, med seger i de senaste två ligaomgångarna – mot Umeå och Wetterbygden.

– Det har gett extra energi, men ingen får sväva iväg på nåt sätt för det. Vi har ett långsiktigt fokus på mycket av det vi gör och kommer inte runda några hörn nu heller utan stå kvar med fötterna på jorden. Jag ser ingen fara att det inte skulle bli så, säger Mikko, som pekar på några detaljer som har gjort laget till en vinnare igen.

– Dalarna i matcherna har inte varit alls lika djupa, och därmed inte lika kostsamma på resultattavlan. Spelarna har lärt sig vad som är viktigt att fokusera på när det är motiga perioder och allt inte går i korgen. Dessutom har de individuella rollerna satt sig ju längre tiden gått.

Joakim Källman leder numera Nässjö efter flera år i Dolphins.
Joakim Källman leder numera Nässjö efter flera år i Dolphins.
Karta: Stadium arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!