37-årige Florén fick inför den här säsongen dubbla roller i IFK Norrköping, dels som försvarsreserv i truppen men framförallt som individuell tränare för försvarsspelarna.

– Min ledarroll i IFK blir densamma som hittills även om det skulle bli så att jag spelar matcher med Sylvia, säger "Florre".

Han är noga med att poängtera att inget är klart. Inte alls, men diskussioner förs om en eventuell höst i IFK:s samarbetsklubb i division I, IF Sylvia. Försvarsreserven Robin Eliasson börjar polishögskolan i augusti och ska ersättas – kanske av rutinerade Mathias Florén.

Vill ju spela fotboll såklart

– Vi har pratat om det och vi får se vad som händer. Det kanske blir en jättebra lösning. Jag gör vad IFK och Sylvia vill och det som blir bäst för alla. Jag vill alltid göra ett så bra jobb som möjligt i IFK, säger han.

Han har tränat en del med Sylvia sen ett tag tillbaka. När höstsäsongen startar i division I igen den 10 augusti kan den rutinerade vänsterbacken även bli aktuell för spel där.

– Jag vill ju spela fotboll såklart, helst i IFK men Sylvia är ett bra alternativ. Jag anpassar mig till det som blir bäst för helheten, säger "Florre".

På tisdagskvällen fanns han med i IFK:s U 21-lag mot Örebro. Det har blivit ett antal matcher i den serien i år. Gott så, men Florén saknar fortfarande hetluften på en högre nivå.

Han trivs fint med ledarrollen, men känner samtidigt att det är väl tidigt att lägga fotbollsskorna på hyllan helt.

– Jag känner mig fräsch i kroppen och vill spela ett tag till, har inte alls gett upp den karriären än. Jag tycker det är jättekul att spela matcher och har saknat det. Nu hoppas jag få spela mer i höst, sen får vi se var det blir, säger "Florre".

Beror på vad som händer när transferfönstret nu öppnat

Att ett antal spelare har försvunnit från IFK-truppen den senaste tiden gör att han ser viss möjlighet till speltid i allsvenskan under den andra halvan av serien, men säger också att en höst i Sylvia skulle kännas okej.

– Det är ett jäkla bra gäng i Sylvia också, med unga, ambitiösa spelare, säger han.

Även IFK Norrköpings manager Janne Andersson ser spel i Sylvia som en möjlighet för Mathias Florén, men säger samtidigt att det ändå inte är säkert att det blir så.

– Vi har diskuterat på olika sätt och mycket beror på vad som händer i vår trupp när transferfönstret nu är öppet. Florén har inte spelat i allsvenskan i år och då är det klart att Sylvia kan vara aktuellt, men i så fall ska han tillföra rätt saker. Vi vill ju inte stänga dörren för någon av talangerna i Sylvia, men han skulle kunna stadga upp det bakåt och tillföra mycket erfarenhet. Det är viktigt att Sylvia blir kvar i division I, säger Janne.