Det har varit en turbulent tid i det "randiga" omklädningsrummet där vintern har handlat om tränarbyte, många spelare som bytts ut och dessutom kom det för en dryg vecka sedan fram ett missnöje från spelarhåll med kommunikationen från Nyqvists sida.

Den senaste veckan har styrelsen, som även fick kritik för att ha varit för osynlig runt A-truppen, sökt en lösning och en väg framåt.

Den presenterade man under fredagen.

– Vi har fått med Alexander Axén som går in som mentor och ska hjälpa till med utvecklingen runt vårt A-lag, säger Anders Marcus om nyheten som klubben också gått ut med på sin hemsida.

Det innebär att Anders Nyqvist fortsätter som huvudansvarig men får ett bollplank, som ska vara med på träningarna någon gång i veckan, att ta hjälp av med meriter från högre nivå.

– Vi har inte hunnit sätta ramarna helt, eller i vilken utsträckning han kan vara med, men han har lovat att ta en aktiv del. Han har jobbet som expertkommentator också, säger Anders Marcus.

Hur har ni fått med honom?

– Det är via Robert Axelsson som hjälpt oss lite som målvaktstränare. Vi har jobbat hårt den här veckan, "Alex" namn kom upp tidigt eftersom han har en bra relation med Axelsson, svarar Marcus.

Målvaktstränaren som annars främst finns i IFK numera, jobbade ihop med Axén i Örebro under säsongerna där.

– De önskade få hjälp av Axén och då var jag en ingång som förmedlat kontakterna, säger Axelsson till Sporten.

Även Pelle Andersson, som varit tränare i Sleipner tidigare och även fungerat som scout åt flera klubbar i Europa, kommer hjälpa till och vara delaktig i bland annat kommande värvningar.

Med knappt två dygn till premiären ser Sleipner därmed framåt igen.

– Vi hoppas kunna övertyga alla om att det är vägen framåt. Jag hoppas det här kan få det att släppa för alla. Om vi får en bra start är jag övertygad om att vi har en trupp för topp-fem i serien, säger Anders Marcus.

Att ni ändå hamnade här, hur ser du på det?

– Tråkigt. Det tar jag ett stort ansvar för. Inte minst att vi i styrelsen inte varit synliga i omklädningsrummet, som var en sak som kom fram från spelarna. Enda ursäkten jag har för det är att jag tyckte de skulle få bygga en grupp utan vår inblandning. Men vi borde ha funnits där mer.

Anders Nyqvist kom hem från sin sedan tidigare planerade semesterresa under fredagen. Han hade direkt ett möte med föreningens ordförande.

– Vi satt i två timmar. Vi har tagit upp den kritik som fanns, och Anders (Nyqvist) hade förståelse för stora delar av den, säger Marcus.

Sporten har även pratat med Anders Nyqvist som tycker lösningen med Axén är bra.

– Man försöker ta in så mycket erfarenhet som man kan, jag är ganska ny i den här världen och tycker det är jättepositivt, säger Sleipners tränare.

– Jag tror han kan tillföra en dynamik som jag tror blir jättespännande.

Hur ser du på den kritik som varit från spelarhåll?

– Klart att jag kan ta till mig till viss del. Idag vill många ha bekräftelse direkt, det är så det fungerar. Stundtals i matcherna tycker jag vi satt spelidén bra, men vi har inte fått resultaten med oss på försäsongen. Samtidigt har vi bara mött bättre lag och där sett våra brister också, svarar Nyqvist.

– Sedan är det olyckligt att vi inte kunnat hitta varandra tidigare i det här. Det blir gärna något större än det egentligen behöver vara när det blir medialt.

På söndag möter Sleipner Nora hemma på Östgötaporten. Då börjar serien för "Randigt" – med Anders Nyqvist som tränare men med förstärkning runt honom på vissa träningar.

Alexander Axén var inte tillgänglig för en kommentar under fredagen.