Minst mål i bästa halvleken för Sylvia

Första halvleken var bäst, i den andra kom de flesta målen. "Det var rätt lag som vann och rätt lag att vinna mot" sa Kim Hellberg efter 3-1 mot Team TG från Västerbotten.

Carl Björk fick äntligen utdelning i matchen med första målet.

Carl Björk fick äntligen utdelning i matchen med första målet.

Foto: Johny Daagh

Fotboll2019-09-15 20:16

Sylviatränaren var mest nöjd med första halvlek och den matchbild som hemmalaget bjöd på. 

Även om utdelningen bara kom genom ett mål som Carl Björk, styrde in framför målet i den 41:a matchminuten.

– Tycker vi spelade en fantastiskt fin fotboll och skulle väl egentligen haft något bättre utdelning, sa KIm om de första 45 minuterna mot Team TG.

I den andra öppnade det upp sig.

Theodore Rask nickade snyggt in 2–0 framför bortamålvakten.

Kristoffer Khazeni som har förmågan att löpa snabbt med bollen tätt mot fötterna, vände inåt när Carl Björk överlappade bakom, vilket ställde försvaret. När Khazeni kom förbi första motspelaren var det öppet läge att placera in 3–0. 

– Han har varit lite skadad men har kommit starkt och fått träna på under en längre tid. Han har gjort det bra, berömmer Kim målskytten.

Men det kunde ha svängt åt andra hållet. Julius Lindgren gjorde en jätteräddning i den 65:e matchminuten. Sylvia kom i omställningsvågor. En gång tre mot en, då Khazeni klackade in bollen, ett mål som dömdes bort för offside. 

Sylvia kunde vunnit med större siffror om effektiviteten varit något högre.

– Vi kunde gjort ett par till. Men när de springer går det lite för fort ibland. Samtidigt är det kul att få betalt för de löpmeter vi lägger ned på planen, men vi kunde gjort en fem sex mål sett till chanserna.

På slutet reducerade gästerna genom Erik Granath på straff.

Sylvia kunde hålla ned Team TG vid kvalstrecket, samtidigt som laget gick till nionde plats på 31 poäng. Inte illa för en nykomling. 

Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!