Det var svårspelat i derbyt på City Gross Arena. Lindö hade den kraftiga medvinden i ryggen i första halvlek och dominerade klart. Efter paus lyfte sig Azech och skapade ett par hyggliga chanser.

Men matchens enda mål stod Lindös mittback från Polishögskolan för. Johan Roxström slog en frispark, Hampus Näsström nickade in till mittbackskollegan Eliasson som styrde in bollen med huvudet.

– Alltid roligt att göra mål. Hampus fick till en bra nick in i boxen och det var bara att sätta dit bollen. Skönt med tre poäng och nu leder vi serien igen, sa Eliasson som har sommarlov nu och även kan träna med Lindö i veckorna.

Artikelbild

| Måljubel. Robin Eliasson nickade in matchens enda mål i division III-derbyt.

Han tyckte backlinjen fick en ganska behaglig match:

– Det var stabilt. Vi låg rätt i positionerna och det kändes hur lugnt som helst. Jag tycker inte de skapade någonting, inte ens på slutet.

En riktigt bra chans fick Azech i alla fall. Joachim Poikela sprang sig fri på en löpboll men bollen gick precis utanför samtidigt som han själv åkte på en smäll av hemmamålvakten Jakob Stenberg.

– Det var inte offside eftersom han kom bakifrån. Men det var solklar straff. Han blev råkapad, tyckte Azechs tränare Alija Dizdarevic efter matchen.

Artikelbild

Alija var lika irriterad över situationen som föregick frisparken som ledde till matchens enda mål. Azechbacken George Abdulahad skadade sig i eget straffområde, kom på benen efter ett tag men åkte på en varning och frispark efter att ha snackat lite väl högljutt med domaren.

– Jag har aldrig varit med om att man blåser indirekt frispark för sånt medan spelet är igång. Han ville ju bara fråga varför han inte blåste av när det blev huvudskada. Men domaren var arrogant och gick inte att diskutera med. Han hade en dryg attityd bakom pipan i stället.

Artikelbild

– Jag är trött på hedersamma förluster. Vi gjorde en bra match mot serieledaren och var värda ett kryss, suckade Alija Dizdarevic.