"Vårt år i år", "GT Dream Team" och "Optimisterna" var några av de som redan på förhand trodde att de hade vad som krävdes i NT-golfen. Med solen i zenit, knappt en bris och hettan som låg över Hylinge var det flera lag som var segervissa – i alla fall på namnet.

Men så behövde det inte vara. "VIN-narna" kan syfta på mästarna eller att de har en fäbless för en viss dryck, även om spelarna själva, Monika Karlsson och Johannes Eklund hade en annan baktanke.

– Det har ingenting med alkohol att göra, utan vi jobbar på Vrinnevisjukhuset, säger Karlsson som har Bråvikens GK som klubbadress.

Artikelbild

| Laget "Stjärnsystrar" med Irene Hansson och Harriet Philipson.

Karlsson och Eklund tyckte att de spelade helt okej, men puttningen var inte hundraprocentig. Men det märktes att de jobbade på sjukhus – vätskebalansen var i sin ordning.

– Jag har säkert druckit två liter vatten, och vi har inte ens spelat klart än. Ett tag funderade jag på att sätta dropp, säger Karlsson och småskrattar.

"Stjärnsystrarna", laget med Harriet Philipson och Irene Hansson i spetsen, hade också en annan innebörd än vad som går att tänka sig.

– Vi är födda samma år och på samma dag, det kallas för stjärnsyster, säger Hansson.

Artikelbild

| Så nära! tänker Irene Hansson efter att hon precis missat hålet.

Men namnet hade lika gärna kunnat antyda på status. För ungefär 20 år sen vann de NT-golfens damklass, men då hette de "Hippa tjejer". De har spelat turneringen åtskilliga gånger.

– Det är en rolig tävling. Vi spelar den varje år. Vi siktar på att ta oss till finalen och det ser ganska okej ut, avslutar spelarna ute på banan.