Det går bra nu – inte bara för talangerna i IFK Norrköping utan också för dem som lämnat klubben.

Med Halmstad har Norrköping en ovanligt lyckad handelsbalans ur ett 011-perspektiv.

In kom Janne Andersson, Emir Kujovic, Gunnar Heidar Thorvaldson, Jens Gustafsson, Andreas Johansson och Eric Smith.

Dit gick Adnan Kojic.

Det räckte med ett år, hans första i seniorfotbollen, på Örjans Vall för att den klassiska Hallandsklubben skulle vara allsvenskt igen.

– En liten win-win-situation. Det finns en koppling mellan klubbarna med Janne och Emir tidigare. Det pratas en del om IFK där, berättar Kojic hemma i Norrköping för att träffa släkten.

Skandalscener

Det blev dramatiskt när Halmstad skickade Helsingborg ut ur allsvenskan.Skandalscener – när maskerade supportrar skulle göra upp med hemmaspelaren Jordan Larsson.

Glädjescener – efter att Halmstad vänt underläget till seger på tre minuter.

För avstängde Adnan – utvisad i första mötet efter två gula kort – var avancemanget extra välkommet.

– Jag var nog mest nervös. Kommenterade varje situation. Ändå kändes det bra för vi hade mycket boll, berättar Adnan om rysaren.

Åker till USA

Det blev ett spontant firande i Göteborg, på fredag blir det tillfälle för Halmstadborna att ta emot klubben som nöjde sig med en säsong i superettan.

Spelarnas belöning blir kick-off på det allsvenska året.

– Vi kommer ha ledigt från 1 december och startar upp 7–8 januari. Först ska vi till New York och fira. Det gör att vi kan få en bra stämning direkt på nya året och gruppen inför allsvenskan, berättar Kojic.

Ville ha speltid

Adnan lämnade Norrköping för ett år sedan när kontraktet gick ut som färdig men oprövad talang. Första riktiga seniorsäsongen gav 27 superettanmatcher, 23 från start i den blå HBK-tröjan.

– Jag har utvecklats. I IFK fick jag inte någon speltid alls, det var därför jag flyttade. Jag är fortfarande samma fotbollsspelare men har fått ett större självförtroende nu. Det var svårt att konkurrera med Linus Wahlqvist, speciellt med tanke på hur vi spelade förra året. SM-guldet och allt det andra, konstaterar Adnan.

Kommer hem

Laget har en liten bit kvar för att komma på succénykomlingarna Östersunds och Jönköpings allsvenska nivå. Men samtidigt finns en försäsong att få det på plats.

– De har fått in sitt spel, är där de vill vara. Jag tror vi har lite att jobba på men det kommer bli bra. Det är många duktiga spelare i truppen.

Redan i Svenska cupen möter Adnan IFK Norrköping på Östgötaporten.

– Det längtar jag verkligen till, Då får jag komma hem och spela här, säger den senaste allsvenska talangen från Norrköping.