Från kust till kust. Så beskrivs den tävling som Dennis Nilsson från Norrköping ställt upp i under helgen. De som deltagit har tagit sig från Sveriges västkust med start vid ön Nidingen nära Onsala och sedan genom landet till östkusten där målgången var i Rålambshovsparken i Stockholm. Totalt har Dennis och de andra deltagarna kämpat sig genom en 61,5 mil lång bana genom att simma, cykla och springa.

– Det har varit riktigt jobbigt, men samtidigt fantastiskt roligt. Vädret har ju varit fint också, säger Dennis Nilsson.

Nästan lite för fint väl?

– Ja det får man väl ändå säga. Det har nästan varit äckligt varmt emellanåt och det har ju gått åt en hel del vätska om man säger så. Just den här banan bjöd inte heller på särskilt mycket skugga.

Cyklade tre mil för långt

Själva tävlingen var länge avgjord i och med att amerikanen Dan Kimball tog ett järngrepp om förstaplatsen som han aldrig släppte. Men cirka fyra timmar efter honom var det en hård kamp om andraplatsen mellan Nilsson och polacken Jerzy Pastuszak.

– Jag cyklade tre mil för långt i en etapp och det kostade mig andraplatsen. Men samtidigt så cyklade Jerzy in i sin supportbil och fick problem med sitt material. Därför känns det ändå inte som att man kan gräma sig för mycket över den lilla missen jag hade i cyklingen eftersom han också gjorde en miss, säger Dennis Nilsson.

Vad hade du hoppats på för placering inför tävlingen?

– Det är klart att man hade vissa målsättningar med att bli bäste svensk och liknande. Men framför allt handlade det om att klara av loppet i sig.En viss förhoppning om att nå pallen fanns och det lyckades ju.

"Skön stämning"

Annars var tävlingsmomentet inte det viktigaste för Nilsson under själva loppet. Istället vill han hylla den lättsamhet och samarbetsvilja som fanns ute på banan bland de tävlande.

– Det var väldigt mycket samarbete längs banan bland de tävlande. Jag tycker det känns riktigt kul att vi kunde ha den avslappnade och sköna stämningen mellan varandra eftersom att ansträngningen var så tuff, säger han.

Blir du sugen på att vara med i detta även nästa år?

– Jag har helt klart fått blodad tand snarare än att ha blivit avskräckt. Men jag är lite sugen på att göra det utomlands också, även om det kostar lite mer. Vi får se lite vad som händer.