Det var i juli den gångna säsongen som Västerås valde att avbryta samarbetet med Tor-Arne Fredheim, trots att de låg i serietopp.

Efter många turer har parterna nu kommit överens om en ekonomisk överrenskommelse. Det är en deal som kommer att påverka VSK:s ekonomiska årsresultat, detta skriver VLT.

Fredheim hade drygt två och ett halvt år kvar på sitt kontrakt med VSK. Hur mycket det kostar klubben vill Andreas Dayan, ordförande, inte berätta:

– Jag kan inte kommentera några detaljer i den uppgörelsen som vi har gjort. Men givet att det påverkar oss utifrån att det alltid blir en typ av ersättning när man gör en sådan här uppgörelse. Men över tid och över den kontraktstiden som ligger så ser vi inte att det påverkar oss märkbart, säger Dayan till VLT.

VLT: Har hans besvikelse gjort att det dragit ut på tiden?

– Det är som alltid vid en sådan här separation, både från klubbens sida och hans sida att i början så är det känslosamt. På alla sätt och vis. Men vi vet hur människor funkar. När man har fått reflektera över sin situation så börjar man hitta en form av sans och då blir det mycket enklare att vara konstruktiv.

Västerås spelar i superettan 2019. Tor-Arne Fredheim står fortfarande utan tränarjobb.