Det blev en ganska klar hemmaseger i Mässhallen förra måndagen mot Uppsala.

Om det fanns någon som helst oro att hemmalaget skulle vända det i Fyrishovshallen, försvann den känslan ganska snabbt.

– Jag, egentligen så var jag aldrig orolig. Det var som närmast när det skiljde två bollar till vår fördel, men de kom inte längre än så. Det var vårt försvarsspel som gjorde det. Vi gjorde ingen stor match framåt men med sådant försvarsspel vinner man matcher.

– Vi trodde på det, det verkade inte Uppsala göra, sa Anders Enlund på väg hem från Uppsala med spelarbussen efter första kvalsteget.

Nu väntar det division 1-laget Enköping. Ett nytt kvalmöte, i bäst av tre. NKIK inleder hemma och spelare andra samt eventuellt tredje matchen på bortaplan.

– Jag vet inte mycket om dem. Det är något vi får sätta oss och läsa in i veckan. Vi har några kontakter, får se vad det kan ge att dra i de trådarna.

NKIK-tränaren är ändå förväntansfull över truppens reaktion på en lång säsong och kvalmotståndet som inte verkar omöjligt.

– Det fanns en lite oro att tjejerna kanske skulle tappa fokus när säsongen blev extra lång, men det verkar inte så, snarare tvärtom. De flesta tjejerna har överraskat positivt. Jag tror att vi kan ha en fördel av att vi kommer från en säsong med bara segrar, de från en säsong med förluster när de får kvala positivt. Det är spännande att kvala uppåt, sa Enlund.