Efter den sena vändningen i Norrköping på onsdagen hade Vargarna två poäng med sig inför avgörandet på Motala Arena.

Skulle det räcka?

Skulle Piraterna svara?

Artikelbild

46–44 kändes på papperet som lite väl lite, men Vargarna fick en bra start på kvällen i Motala. Eller åtminstone i det andra heatet som var av modell underligt. Båda (!) Piraterna, Anton Karlsson och Johan Jensen, körde in i tejpen och blev uteslutna utan att ha kört en meter.

Det gav en 5–0:a för ensamma duon Johannes Stark och Henrik Bergström som kunde defiliera runt i ett struligt heat. Det gav ett litet mini-ryck för gästerna som fick lite mer att gå på totalt sett.

Efter en strulig start på matchen, med fyra omstarter på de fem första heaten, följdes lagen sedan åt fram till det sjätte heatet där vi återigen fick se ett avgörande (?) moment.

Piraternas Daniel Davidsson flög iväg i starten, men för fort tyckte domaren och stoppade heatet i 5–1-läge för hemmalaget. Istället 1–5 i omstarten.

Artikelbild

| Dubbelt Vargarna i Motala. Mathias Thörnblom och Joel Andersson först i matchens sjätte heat.

Mathias Thörnblom och Joel Andersson kunde fixa ett rejält övertag för Vargarna som via 15–20 i matchen hade sju poängs ledning i den totala sammanställningen.

Piraterna slet för att komma ikapp, men fick för lite av lite för många. 27–32 i pausen efter tio heat var inte vad laget behövde för att jaga ifatt.

Artikelbild

Vargarnas lagledare Peter Jansson var nöjd så långt:

– Vi ska vinna den här matchen, men det kommer vara tufft hela vägen till heat 15, spådde han i pausen.

Artikelbild

| Jonas Davidsson (blå hjälm) har en tuff säsong bakom sig med få matcher. Men nu stundar två heta matcher, finalduellen med Griparna.

Precis som i det inledande reservheatet (heat 2) var det på de sista positionerna i uppställningen som Vargarna var bättre så långt in i matchen. Med jämna toppförare mellan de båda lagen fick den kampen stor betydelse.

Och det såg ut att hålla i sig även i heat elva, men ett svårbedömt domslut gav hemmalaget en chans in i matchen där Henrik Bergström i ledning körde omkull i duellen med Anton Karlsson.

Domslutet:

Bergström utesluten.

Istället för poängövertag för Vargarna blev det 5–0 åt andra hållet när Johannes Stark också drog på sig en uteslutning i sin iver att komma ifatt i omstarten.

32–32 och match igen.

Och när Piraternas bröder, Davidssons, ordnade en 5–1:a i 13:e heatet hade hemmalaget vänt till fyra poängs ledning i matchen. Två totalt i semifinalduellen vilket också stod sig med bara ett heat kvar.

Riktigt drama som återigen avgjordes i sista heatet alltså.

Och där kunde Piraterna genom Kai Huckenbeck säkra totalsegern efter en ny vändning. Med 91–87 totalt är det Motalalaget som möter Griparna i finalen nästa vecka.