32-årige Erkan Zengin har fått vänta på sin comeback i allsvenskan. Hans tidigare klubb, turkiska Eskisehirspor, har inte godkänt övergången till Hammarby och först inför måndagskvällens match mot BP gav Fifa (internationella fotbollsförbundet) klartecken för spel med Hammarby.

– Det känns bra. Äntligen fick jag spela lite. Det var en bra comeback, 4–0. Det har varit jättestrul där borta. Nu ska jag bara komma in i systemet med lite matcher och så. Det känns okej. Det har känts lite jobbigt att bara få träna. Man vill ju vara med och spela när det går så här bra. Men jag är nöjd nu. Jag tackar Fifa i alla fall, säger Erkan Zengin till Fotbollskanalen.

Han fick 20 minuter på planen i comebacken. Av det han sett hittills av allsvenskan är han inte imponerad.

– Jag kommer inte ihåg så mycket från förra gången, men det jag ser nu…man måste jobba med mycket för att svensk fotboll ska bli bättre. Just nu håller det inte, tycker jag. Vi har ett jävligt bra lag, men det jag har sett nu hos Sirius, BP och lite Göteborg…det är inte topp. Jag måste säga att vi kör över dem. Jag ska inte säga att de inte håller för allsvenskan, men det är mycket ungt. De behöver kanske lite tid. Men jag tycker man behöver få in lite mer rutinerade spelare, framför allt i BP. Jag ska inte se ner på något lag, men det är så unga spelare och jag tycker man borde ta in lite rutin också, säger Erkan.

Hans Hammarby har fått sin bästa start i allsvenskan sen 1959 med tre raka segrar. På torsdag väntar IFK Norrköping, som också inlett starkt med två segrar och en oavgjord.

– Vi spelade jättestabilt nu och att ta tre raka vinster är inte lätt, så här man kan gå jättelångt. Man måste få en bra start, sen kommer det bara rinna på. Vi har viktiga matcher framöver nu, mot Norrköping och Häcken. Vinner vi både kommer vi komma jättelångt. Det tror jag. För jag ser...det är inte högsta kvaliteten på de här lagen, säger han vidare.

Desto mer imponerad var han av IFK Norrköping när lagen möttes i genrepet i slutet av mars. Så här var hans reflektioner efter den matchen:

– Första 30 minuterna tänkte jag: "Det här laget kommer vinna allsvenskan". Det var det värsta jag sett. De spelade på ett tillslag och hade bra kombinationer. De överbelastade på ena sidan med fyra-fem spelare, körde kombinationer och kom förbi till inlägg. Alla deras spelare hade bra touch på bollen. Jag tänkte: "Vad är det som händer? Var fan har jag hamnat?". Men efter 30 minuter så fungerade inte deras spel lika bra, de började falla ner i planen och efter 60 minuter tog vi över, sa han till Fotbollskanalen.