Bland de 20 spelarna finns sex VM-debutanter. Samtidigt är stommen från laget som tog guld i Slovakien 2017 kvar.

Förra gången hade vi nio VM-debutanter. Nu har vi många som i alla fall gjort en VM-turnering, så det känns ganska tryggt, säger Karlsson.
Det har varit jättetufft att ta ut spelarna, det finns så många bra spelare i Sverige.

Till VM i Neuchatel i Schweiz, som spelas mellan den 7 och 15 december, matchar Sverige ett helt nytt målvaktspar. Kais Moras Amanda Hill och Täbys Alexandra Durling gör båda VM-debut.

Vi har vetat om det ända sedan förra VM att de (Emelie Frisk och Sara Hjorting) skulle sluta, så våra nya är förberedda. Alla målvakter som vi testat har gjort det jätte-, jättebra och vi är trygga med dem som vi valt. De har rutin från SM-finaler, säger förbundskaptenen.

Trygg debutant

Backen Lisa Carlsson, som också gör VM-debut, känner sig trygg i landslaget.

Jag har varit med på två samlingar och skaffat mig lite erfarenhet. Och jag har kommit in i gänget, och det är också skönt att känna sig trygg i gruppen som man ska prestera med, säger Carlsson som var med och tog SM-guld med Täby i våras.
Det är viktigt att ha med sig in till ett mästerskap, att ha spelat större och avgörande matcher.

Fyra som slåss om guldet

Sverige siktar på sjunde raka VM-guldet, men vet också att det kan bli svårt. De två senaste VM-finalerna, mot Finland, avgjordes på straffar.

Det är en stor utmaning. Det blir tätare och tätare hela tiden. Schweiz har en stor fördel av att ha tränat mer eller mindre en gång i veckan med sitt lag. De har satsat jättemycket på sitt hemma-VM och har tagit stora kliv. Tjeckien också, det var supertajt mot dem i finalen i Euro Floorball Tour (straffavgörande) och Finland gör alltid sitt yttersta i VM. Det är vi som ska slåss om guldet, säger Åsa Karlsson.