Edvin Stark, Jonathan Eriksson och Pars Erenköy är de i Norrköping Dolphins herrlag som tidigare gått basketutbildningen på Hagagymnasiet.

Nu får trion sällskap av en till och blir därmed en kvartett från basketgymnasiet i Dolphins A-trupp. 17-årige Ludvig Worge är den senaste att flyttas upp.

Ludvig, som i första hand är guard, kommer finnas med i truppen i hemmamatchen mot Nässjö på tisdagskvällen.

– En riktigt stark attackspelare som förstår basket på ett bra sätt och som klarar av att spela seniorbasket med fart och intensitet, säger coachen Adnan Chuk till Dolphins hemsida.

– Ludvig har gjort det så pass bra under en längre tid i division 1. För oss var det ganska givet så han kan träna och spela med tuffare konkurrens, säger Adnan, som passar på att berömma basketgymnasiet och inte minst dess coach Mikko Riipinen, som under en lång tid arbetat hårt tillsammans med Ludvig.

Dolphins förlorade senaste omgången, borta mot Borås, men hemma i Stadium Arena har de visat styrka och vunnit alla tre matcher hittills. Nu hoppas Adnan på fjärde raka på hemmaplan när Nässjö – med tidigare Dolphinsspelarna Abdou Medjedoub och Felix Terins – gästar.

– Varje match är unik och Nässjö har spelat riktigt bra i början av säsongen och slog ju även oss i premiären. De var bättre än oss då och vi måste göra det bättre för att lyckas den här gången, säger Adnan till Sporten.

Johnell Smith är skadad ett antal veckor till. Däremot hoppas Dolphins få tillbaka Edvin Stark och Jonathan Dubas till den här matchen.

– Båda tar steg framåt hela tiden och är på bättringsvägen. Jag har goda förhoppningar om att vi kan vara mer fulltaliga mot Nässjö, säger Adnan Chuk.

Att ha haft tre man på skadelistan senaste tiden har givetvis inte varit optimalt.

– Även träningarna blir lidande, och det under en period på året när vi som grupp måste ta steg för att kunna leverera även sen när det drar ihop sig. Som det har varit nu går det inte att ta de steg som vi borde göra. Samtidigt är det så här periodvis för de flesta lag, och jag tycker ändå vi har kunnat lösa det på ett bra sätt, säger Dolphinscoachen.