Nytt stort arrangemang kommer till stan

Norrköping får ett nytt mästerskap nästa år. Då arrangeras nämligen Nordiska Mästerskapen för islandshästar på Himmelstalund.

Norrköping får återigen stå värd för en stor tävling för islandshästar.

Norrköping får återigen stå värd för en stor tävling för islandshästar.

Foto: Ulf Stråhle

Ridsport2019-11-13 14:16

Det är mellan den 27 juli och 2 augusti som tävlingen kommer att avgöras i stan, beskedet att mästerskapet kommer till stan kom i helgen och redan är även datumen bestämda.

Detta sedan Finland tidigare i oktober valt att avstå från att arrangera.

Tävlingsbanan på Himmelstalund har stått värd för flera stora tävlingar när såväl VM som flera SM avgjorts där. Nu blir det första gången för ett NM. Utöver det kommer både sport- och gaedingakeppni-SM arrangeras i Norrköping 2020.

– Vi ser fram emot att arrangera ännu ett mästerskap här i Norrköping. Vi har ett rutinerat gäng, som kommer från hela Sverige, med vana från flertalet SM, NM och VM som kommer att ingå i organisationen kring nästa års NM. Vi ser mängder av fördelar att få ha alla tre mästerskap på en och samma plats här i Norrköping nästa år, säger Lena Andersson, projektledare för organisationen av NM 2020, i ett pressmeddelande.

Anledningen till Finlands återbud är att det blivit förseningar i byggandet av den tilltänkta tävlingsarenan. Därmed blir det snabba ryck för Sverige som arrangör men det räknar förbundet med att klara av.

– Även om det är kort om tid inför nästa års NM känns det tryggt och väldigt roligt med den organisation vi har att få arrangera tävlingarna. Det är viktigt att dessa mästerskap blir av, för vår sport, alla nordiska tävlingsryttare men också alla framtidsmöjligheter som de skapar för våra medlemmar och förbund, säger Anna Rydberg, ordförande i Svenska Islandshästförbundet.

Karta: Dyggur Islandhästförening
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!