Den tidigare Vita Hästenspelaren Ludvig Martinsson skrev kontrakt med den hårt satsande smålandsklubben Kalmar HC som gick upp i ettan.

Det mesta stämde.

– Jag var där och fick bra vibbar från sportchefen Roger (Nyström) och klubbchefen Tobias (Johansson). Det var roligt att skriva och kändes som en seriös satsning, berättar Ludvig som skulle få tränaren Duane Smith.

Kanadensaren skrev också på för bara två veckor sedan.

Nu blir det inte så.

Duane Smith visade sig inte bara ha geografiska begränsningar. Han blev också till slut sparkad av Kalmar innan tränaren ens anlänt, efter att han kallat "Nigeria för världens aids-huvudstad" samt twittrat starkt islamofobistiskt.

Det var radio P4 Kalmar som uppmärksammade klubben på tränarens kommentarer.

Efter en allt mer tilltagande uppmärksamhet tog klubben avstånd från tränarens kommentarer som inte var i linje med föreningens värdegrund.

På torsdagen gick nyheten ut att Duane Smith fått sparken från Kalmar.

– Jag anser att Kalmar HC beslut var helt rätt. Jag känner inte till hela storyn ännu, har precis läst en artikel om vad som hänt när jag blev väckt nu och såg allting. Men det är helt oacceptabelt det han skrivit, säger Ludvig Martinsson.

Idag är twitterkontot stängt och Duane Smith uttryckte sig ångerfullt innan Kalmar sparkade sin tränare.

– Jag är inte rasist och står naturligtvis bakom uppfattningen om alla människors lika värde. Jag är också pappa till tre döttrar och blir upprörd när det rapporteras om kvinnoförtryck i olika delar av världen, ett förtryck som ibland är legitimt inom vissa kulturer. Det försökte jag på ett plumt, klumpigt och väldigt dåligt formulerat sätt diskutera på sociala medier. Det misstaget gör jag aldrig om, sa Smith till Sportbladet.

Vad visste du om Duane Smith?

– Inte jättemycket. Bara att han varit i Nacka året innan och verkade uppskattad där. Han var klar för Kalmar innan jag skrev på, säger Ludvig vars kontrakt med Kalmar börjar gälla 1 augusti.

Ni sköter han försäsongsträningen på egen hand.

– Jag ska flytta ned i slutet på juli. Det är bara boendet som inte är löst ännu men det känns bra. Klubben har värvat många nya spännande spelare, säger den nyblivne 22-åringen som ska bidra med allsvensk rutin i ettan.

Har du någon kontakt med moderklubben Vita Hästen?

– Nej, inte med klubben. Jag och Kalin (Mattias) tränade igår. Jag har kontakt med de flesta spelarna eftersom de är mina kompisar så blir det så, säger Ludvig.