Piteå glider allt längre från ett försvarat guld. Visserligen är försvaret bra. Problemet för norrbottningarna är produktionen framåt, bara 15 mål på de första 14 matcherna. Att jämföra med Rosengårds 35. Men mot Piteå fick skåningarna klara sig utan anfallsstjärnan Lisa-Marie Utland, nio mål i år, som är nära en flytt samt skadade mittfältaren Fiona Brown.

Nära andra förlusten

Julia Karlenäs gav Piteå ledningen strax före paus när hon nickade in sitt femte allsvenska mål i år.

Artikelbild

| Rosengårds Caroline Seger och Piteås Julia Karlenäs gjorde varsitt mål när den damallsvenska matchen i Piteå slutade 1–1.

En bra slagen hörna och det var skönt att kunna nicka in bollen, säger hon till Piteå-Tidningen.

Plötsligt såg Rosengård ut att gå mot andra förlusten för säsongen, den första kom i Skånederbyt mot Limhamn Bunkeflo i maj.

Det behövdes en veteran för att få hål på Piteås försvar. Med kvarten kvar höll sig Caroline Seger framme och nickade in 1–1, hennes andra mål för säsongen.

Skönt att "Carro" fick göra mål på en fast situation. Hon är en duktig huvudspelare och ett av våra hot, sade Jonas Eidevall till Sydsvenskan.
Artikelbild

| Piteås Julia Karlenäs nickar in 1–0-målet i söndagens match mellan Piteå och Rosengård.

Tätare topp

Rosengårds poängtapp gör att toppstriden tätnar med sju omgångar kvar. Rosengård har 32 poäng, Göteborg 30 och nya trean Vittsjö 28. Hemma mot Växjö stod Vittsjös Michelle De Jongh och Clara Markstedt för varsitt mål i andra halvlek i 2–0-segern.

Piteå har 22 poäng och får nog sikta in sig på en plats i mitten i år.

Även Kristianstad försöker hänga på topplagen. Efter 2–0 hemma mot Djurgården, båda målen på nick av Therese Ivarsson, har man 25 poäng. För Djurgården var det sjunde raka förlusten och nu är man under nedflyttningsstrecket. Detta sedan Limhamn Bunkeflo besegrat Kif Örebro borta med 1–0 och passerat Stockholmslaget.