Två matcher, två segrar och 10–2 i målskillnad.

Jo tack, Vallerstad har bjudit upp till dans i division 6 västra till en början.

Deras signal till övriga lag: Vi blir inte enkla att tas med.

Artikelbild

– Vi har fått en kanonstart på serien. Första matchen var det väl inte så mycket att snacka om då vi vann med 7–0. Senast mot Västra Harg gör vi en lite halvdan insatts spelmässigt. Men vi lyckas ta tre poäng ändå, vilket är en styrka, säger Linus Nordell.

Det var inte så många majbrasor i Östergötland på grund av eldningsförbudet. Linus Nordell har det dock slagit gnistor om.

Sex mål på två matcher skojar man inte bort.

Formen är på topp?

– Jag borde svara ja, men nej (skratt). Det finns mer att jobba på konditionsmässigt, men målformen känns bra.

Hur många mål siktar du på att göra i år?

– Jag nöjer mig med sex tror jag. Skämt åsido, jag siktar på att göra en bättre säsong än förra.

I fjol bombade Linus Nordell in 24 kassar för Vallerstad som blev tvåa i serien. Med det kom han tvåa i skytteligan bakom Ledbergs Linus Hällgren, som gjorde 25.

Vallerstads trupp är – som många andra i sexan – inte Manchester City-bred. Linus Nordell beskriver laget som ett gäng som "gillar att lira boll helt enkelt".

– Även om vi spelar sämre i vissa matcher, så går alla in och krigar. Vi siktar på seriesegern, sen om det är rimligt eller inte får vi se i höst, säger Linus Nordell som utnämner Mjölby Turabdin och Zeros som de största konkurrenterna i toppskiktet.

Hur är tillvaron i sexan annars?

– Det funkar, det är lite tråkigt att vi är färre lag än förra året. Men många klubbar svårt att få ihop lag tyvärr.

Vallerstad huserar normalt sett på Kvarnhagsvallen. Att spela några matcher där nu är däremot inte aktuellt. I stället blir det på Skänninge IP:s konstgräs.

– Tyvärr är planen för dålig. Vi fick info om att grävlingar har varit där, så det är hål lite här och där i planen. Men det kan också röra sig om vildsvin. Vi fortsäter i Skänninge till vår plan är spelbar, säger Linus Nordell.

I nästa omgångar väntar en rejäl kraftmätning för Vallerstad. Då ställs de mot BK Zeros.

Två lag med full pott.

Vi kommer att få en fingervisning om vilket lag som är starkast.