Öhgren chanslös mot storfavoriten

Bragdartade insatser säkrade en medalj. Men i semifinalen mot tyska storfavoriten Thomas Schmidberger var Alexander Öhgren chanslös.

Alexander Öhgren lyckades inte störa storfavoriten Schmidberger i semifinalen i para-EM. Men ett brons var han nöjd med.

Alexander Öhgren lyckades inte störa storfavoriten Schmidberger i semifinalen i para-EM. Men ett brons var han nöjd med.

Foto: Thomas Augustsson

Bordtennis2019-09-18 11:55

– Han är ju ganska överlägsen och framför allt i Europa. Det är väl en kines som har rått på honom. 
Alexander Öhgren log lite snett efter att ha förlorat semifinalen i Para-EM mot tysken Thomas Schmidberger i tre raka set, 11-5, 11-5, 11-6. 
För han var chanslös mot storfavoriten och fick slita hårt för att få de poäng han nu fick.
– Han är bollsäker,  har bra servar och gör få misstag. Jag kom väl till några gånger och då gör jag det bra. Men man måste ju vara hundraprocentig hela tiden och få längd i bollarna. Får man inte det så hamnar man i underläge direkt, säger Öhgren. 
Ja, tysken imponerade och bjöd på ett spel som Öhgrens motståndare på vägen fram till semifinalen inte varit i närheten av. 
– De jag har mött tidigare har ju inte samma fysik och är mycket mindre rörliga så det blir ju en helt annan spelstil. Men han är ju favorit och han visade ju varför han är det. 
Speciellt besviken efter förlusten var Öhgren dock inte. 
– Att ta sig till semifinal och ta en bronsmedalj är jag nöjd med. Speciellt efter vändningarna jag gjorde i matcherna på vägen fram. Framför allt den jag gör i åttondelsfinalen, den kommer jag leva länge på. 

När Para-EM under torsdagen fortsätter med lagspel så bildar Öhgren lag med Jönköpings Viktor Sjökvist. Även där hoppas Öhgren på att vara med och slåss om medaljerna.
– Vi möter Frankrike och Tjeckien i gruppspelet. Sett till det motståndet så borde vi väl kunna gå vidare till slutspelet. Men det kommer bli tufft. 
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!