Söndagen bjuder på ännu ett skicrossrace i Idre Fjäll.

Sedan bär det av till Stockholm och redan på måndag lär han hamna i fokus igen. Öhling Norberg är en av fyra nominerade till utmärkelsen Årets prestation vid Idrottsgalan i Globen och dit tar han med sig flickvännen Anna Holmlund.

Det har gått 13 månader sedan den svåra olyckan i Innichen. Nu har hon kommit så långt i rehabiliteringen att hon kan vara med när svensk idrott bjuder till fest.

Artikelbild

| Anna Holmlund följer med Victor Öhling Norberg till Idrottsgalan på måndag. Arkivbild.

Hon är jättesugen på det här och det är det som är roligt, att hon inte stänger sig inne utan vill göra saker. När jag är i Sundsvall och hälsar på henne kan man inte sitta mer än i tio minuter innan hon blir rastlös.
Det är exakt samma Anna som förut, säger Victor Öhling Norberg.

För mycket

TT: Rädd för att uppmärksamheten kan bli för mycket för henne?

Jo, det är jag mycket väl medveten om. Det kommer att bli mycket, för mycket. Jag har väl en liten plan där. Eftersom jag varit med mycket i hennes rehabilitering ser jag när hon blir trött och hennes signaler när det blir för mycket för hjärnan.
Då är det bara att gå ut en sväng och ta lite luft. Anna har med sig två assistenter som hon haft en längre tid och som känner henne väl.

TT: Hur går hennes rehabilitering?

Hon blir starkare, stabilare och jag hörde av pappa Lars och hon hade gått 400 meter utomhus. Det är helt fantastiska framsteg, så klart.

TT: Var det ditt initiativ att ta med henne till Idrottsgalan?

Ja, jag frågade henne först. När jag väl gjorde det, visste jag inte hur det skulle lösa sig rent praktiskt men det var inga problem. Hon ville gärna följa med och ser oerhört mycket fram emot det här.

"Stora chanser"

TT: Det känns förstås gott i hjärtat?

Det gör det så klart, men saknaden efter Anna är fortfarande lika stor eftersom min Anna finns där inte längre. Det är det tuffaste för mig.
Jag saknar henne lika mycket nu som jag gjorde förut. Det är jätteroligt att hon blir starkare och bättre men jag kommer inte att få tillbaka min Anna.

Öhling Norberg är nominerad för VM-guldet i Sierra Nevada, som han vann i mars, bara månader efter Holmlunds krasch. Övriga som kan få utmärkelsen är Tove Alexandersson, Sarah Sjöström och Östersunds FK.

TT: Vad tror du om din chans?

Jag hoppas att jag har stora chanser. Jag tycker själv att min prestation är stor och jag är väldigt stolt över den. Det vore helt klart värdigt och roligt om jag vann.

TT: Har du förberett ett tacktal?

Nej, det blir spontant. Det brukar bli bäst så.