Tillsammans med utespelarna Elias Gillgren och Kasperi Hirvonen ska Jussi försöka ta Finland till VM-final. Premiären spelas mot Kazakstan nu på lördag.

– Vi har Tuomas Määttä i Edsbyn som en riktigt bra spelare och vi har flera andra som spelar viktiga roller i sina klubblag. Som tre-fyra spelare i Sirius och som våra spelare här i Motala, säger Jussi Aaltonen.

Vad vill du helst vinna, finska mästerskapen, SM med ett svenskt klubblag eller VM med Finland?

Artikelbild

| "Järngänget" med Bo Sällin och Leif "Gotland" Holmberg fikar i bakgrunden när Finlands landslagsmålvakt Jussi Aaltonen gästar veckans Bandysnack.

– VM-guld slår högst av allt. Att få spela för sitt hemland och det är inte varje dag som Finland vinner VM-guld, säger Motalamålvakten.

Bandysnack kan ses på mvt.se och corren.se och handlar också om helgens matcher mot Broberg och Villa, om Mattias Sjöholms noggrannhet, och om Jussi Aaltonens axelproblem som plågat honom när det varit regn och snö tidigare.

– Det har varit fantastiskt att se hur vi jobbar och sliter. Vår defensiv är vårt varumärke, säger Jussi Aaltonen som under Motalaåren även blivit en passionerad MTB-cyklist.