Över 1 000 löpare – stora som små, unga som gamla – hade samlats i Brunnsparken för att premiärspringa olika sträckor upp till fem kilometer på något som arrangörerna benämnde som den flackaste banan någonsin i världen.

– Visst var den flack men knixig och det gjorde den lite svårare att behärska.

Bedömningen kom från "högsta ort" – Johanna Eriksson från Motala som vann damklassen klart med nästan en halvminut.

Artikelbild

| Abraham Abraha.

– Det blev att skifta tempo ofta och det var bra. Kul också att vi sprang förbi start- och målplatsen flera gånger.

Johanna slog sin östgötska kollega från Linköpingsklubben Akele, Alva Olsson, en överraskning, medan betydligt mer kända Lisa Ring, Nocout, kom trea.

Bland herrarna trodde man att det skulle bli en kamp mellan David Nilsson från Högby och Eskilstunas Abraham Abraha. Men så blev inte fallet. Abraham tog täten, vann banans spurtpris och gick i mål helt ohotad. Tiderna 14.40 mot 15.00.

Lagom till startskottet visade Fader Pluvius dåligt humör, öppnade vattenportarna och släppte ner vätska på deltagare och publik. Han hade också asaguden Tor med sin hammare som sällskap och det blixtrade hotfullt.

Artikelbild

| Löpsugen andfamilj lockade smågrabbarna innan de fick spring i benen under Stadsloppet i Söderköping.

– Jag har lärt mig att inte stå kvar på podiet när åskan går så nu stiger jag ner.

En av Sveriges bästa och främsta speakerröster, Jessica Falkman, var som vanligt suverän i sin roll och här stämde vår regions energiske lopparrangör Mikael Grip in.

– Därför finns hon med i många lopp häromkring som vi anordnar.

Det var inte bara vuxna som sprang. Hela åtta klasser för de yngsta fanns med och bland annat var det nästan full pott för familjen Skuthälla från Tjalve och Norrköping där tre ättelägg fick gå upp på prispallen.

Och lottlösa behövde i princip inte en enda deltagare lämna Brunnsparken. Prisbordet och sponsorbjudningar var av det digra slaget, en succé som arrangörerna ska ha full kredit för.