Ni kanske saknade honom i serieepilogen mot Värmdö?

Åby Oilers Jonathan Pegler – respektlöst målfarlig och trivs i rollen att avgöra matcher som står och väger.

Men de sista två omgångarna har forwarden tvingats avstå från matcher och träningar.

– Ja, tyvärr. Ljumskarna strulade efter matchen borta mot Linköping. Nu har jag vilat, missade Värmdö senast men efter träningen nu i veckan kände jag mig som vanligt, säger Jonathan Pegler.

30-åringen är måttligt förtjust över seriepyramiden som innebandyförbundet konstruerat och konserverat. Att de fyra första lagen ska mötas igen och spela kval för uppflyttning till allsvenskan.

– Det är jättedåligt att man som lag ska behöva kvala för att få en plats i allsvenskan. Har man vunnit en serie brukar man vara det lag som är bäst över tid. Det borde vara det lag som går upp också.

– I ett slutspel är det så mycket annat som spelar in. Hur formen toppas, skador bland annat, säger Pegler.

Trots det är Pegler spelsugen inför avgörandet.

– Det är nu det roliga börjar.

Först väntar Jönköping i bästa av tre matcher. Det lag som vinner ställs mot vinnaren mellan Värmdö och Tyresö Trollbäcken.

En fyrlagsuppgörelse från toppen av en och samma grundserietabell.

Det gäller för Åby att hålla koll på ett ungt och målhungrigt Jönköping i första steget. Seriens skyttekung Lucas Bernhardsson har producerat 60 poäng, att jämföra med Jonathan Peglers 43.

– De springer mycket och vågar, ett roligt lag men jag tror vi ska klara dem i två matcher.

– Det gäller för oss att vända på huvudet på alla sätt, så vi inte släpper in några onödiga mål när vi har dippar i matcherna. Värmdö har vi haft svårt med men det kan vi ta igen i play off 2 om vi kommer dit, säger Pegler.

Är det nu eller aldrig för Åby. Ni har varit nära i flera säsonger nu och vunnit grundserien två år i rad?

– Jag har spelat i högsta ligan och vet vad som krävs. Det här laget är spelmässigt tillräckligt bra för allsvenskan. Det är inte någon jättehög snittålder och många har utvecklats i år. Jag tror vi kan gå riktigt bra. Det är mer allt runtomkring som måste klaffa.

Tre unga 17-åringar har anslutit under säsongen, Felix Karlsson samt tvillingarna Emil och Filip Ljungström.

– De har gjort det bra. Att dessutom bröderna Ljungström är från Vingen känns skitkul, säger Jonathan som själv var en av flera talanger från Skärblacka som blommade upp i Åby.