Måndagseftermiddag utanför Teknikhallen. Thomas Westerberg, Hadi Wahedi och Ermin Kojic huttrar i kylan men temperaturen påverkar inte humöret.

Tränaren och hans två tillskott munhuggs, skämtar och skrattar.

– Hur lång tid det tar att åka till träningen? Det beror på vem som kör, säger Wahedi och nickar mot Westerberg.

Artikelbild

| Ermin Kojic, här i Assyriska under ett hett derby mot Sleipner.

Det är en bra bit kvar till det är dags att kicka igång division 2-säsongen men är tydligt att det är tre personer som är ivriga att starta upp på allvar.

Ermin Kojic hamnade först i kläm när Assyriska och Sleipner skulle komma överens. När han blev "Randigts" spelare hann mittfältaren bara debutera innan han skadade sig och han lämnade sedan Sleipner.

Hadi Wahedi blev kvar säsongen ut på Östgötaporten och fick uppleva hur det är att åka ur.

Stockholm Internazionale var starkast i kvalet.

Artikelbild

| Hadi Wahedi vill ha lugn och ro efter ett struligt år i Sleipner.

– Det var ett tufft år med många tränarbyten. Det är inte så förvånande egentligen att det gick som det gick, menar Wahedi.

Thomas Westerberg behöver ingen närmare presentation. 63-åringen som inte haft ett eget lag på fem år ska nu lotsa Värmbol.

– Jag har saknat det och fick suget tillbaka. Det finns bra förutsättningar. Det är tidigt, vi har bara varit igång sedan 7 januari, men det är ett ungt och ambitiöst lag. Många egna produkter och killar från närområdet. Vi kommer att ligga på fyra pass i veckan, säger Westerberg.

Vad får du i dina två nyförvärv?

– De kommer bidra med offensiv kvalité. Det är offensiva pjäser, men Ermin är en tvåvägsspelare. Hadi jobbar på att bli det, svarar Westerberg med ett skratt.

I division 2 södra Svealand väntar Assyriska som kommer upp som nykomling. Annars är det en stor dos Stockholmslag.

LÄS MER: "Klart med spelschemat i division 2"

– Newroz, Stockholm Internazionale och Assyriska Södertälje känner man till. Värmbol släppte in lite mål förra året, näst minst i serien. Förhoppningsvis kan Ermin bidra med lite krut framåt så den balansen kommer, säger Wahedi som själv trivs bäst som anfallare eller på en kant.

Ermin Kojic:

– 2019 ska bli revanschens år när det blev som det blev förra året.