Borås leder semifinalen med 3–2 inför sjätte matchen, i Stadium Arena.

– Det är två väldigt viktiga matcher kvar och vi måste till Borås en gång till för att ta hem det. Vi vill inte ta semester än, säger Andreas inför onsdagens videogenomgång.

Han är mitt inne i sin slutspelsbubbla.

Artikelbild

– Jag är inte okontaktbar, jag snackar fortfarande med flickvän, familj och vänner. I övrigt hinner jag inte så mycket. Det är mest träna, äta, sova nu. Man måste ta hand om kroppen, ta behandling, så man är så fräsch som möjligt när vi spelar matcher. Det känns bra faktiskt, även om det varit en lång säsong.

Hittills har semiduellen varit fem väldigt ojämna matcher med storsegrar åt olika håll och bänkspelarna inne på slutet.

Minus 17, plus 18, minus 21, minus 43 och plus 29.

Ska det inte vara rafflande tajt i slutspelet?

– Hehe. Det är en bra fråga. När vi väl har förlorat har vi nästan hängt med huvudena lite och låtit dem fortsätta mangla på. Alla fyra lag i semifinal är fyra väldigt bra lag, men fyra väldigt olika lag.

Och senast gick det så lätt.

– Det var förmodligen vår bästa match i slutspelet. Vi satte stopp och drog ned på tempot när de väl satte skott. Det är något vi haft lite svårt med tidigare. Vi visste att det var vinna eller försvinna och alla var verkligen fokuserade. Vi fick det till vår basket, koncentrerat i 40 minuter.

Hur viktig är den mentala kampen?

– Självklart väldigt viktig. Framför allt, du kan vara trött i kroppen, men huvudet måste alltid vara med ändå. Det är många matcher och 40 minuter. Vi är ett gäng som varit i många slutspel. Jag har aldrig gått längre än till semifinal, men det är ett gäng där inne som har vunnit SM-guld och vet vad som krävs för att gå hela vägen.

Att stoppa Borås är till stor del att stoppa stjärnan Nimrod Hilliard IV.

– Han är killen som har mest boll. Han är en otrolig offensiv kraft. Han kan slå sin kille, är kvick, snabb och helt klart deras viktigaste spelare. Jag spelade själv med honom förra säsongen och vet hur viktig han är för sitt lag. Han sätter några tuffa skott och gör bort dig någon gång. Det gäller bara att vara fokuserad och inte hänga med huvudet. Vi har jobbat bra på honom för att göra det tufft på honom.

Snackar ni något under matchen?

– Nej, det är ganska tyst faktiskt. Inget skitsnack. Jag brukar inte vara stor i käften. Jag är lugn av mig, låter spelet visa och brukar vara ganska oberörd. Det är inget som biter. De kan ju försöka.

Nyckeln nu?

– Att tänka på det vi gjorde bra förra matchen. Börja med försvaret, hålla fokus, följa vår game plan och bara låta det flyta på i offensiven utan att tveka. Solen skiner, livet leker, det är slutspel. Det är bara ut och kämpa och slita, säger Andreas Person.