LÄS MER:Jagas efter succésäsongen

Det är Härrydaposten som skriver att Fritzell, som gjorde gjorde 59 poäng (32+27) för Libk under grundserien och var femma i SSL:s poängliga, är muntligen överens med Pixbo.

Pixbos sportchef, Rikard Jonsson, är dock förtegen om saken.

– Jag har ingen kommentar, men vilken sportchef som helst hade velat ha Gustav i sitt lag, säger Rikard Jonsson till hemsidan.

Från Libk är det just nu locket på. Johan Astbrant, tränare och manager, säger så här:

– Jag ska nog inte uttala mig just nu för jag har hamnat lite i schack om man säger så.

Johan Fredriksson, som under den gångna säsongen hade rollen som team manager, ville inte heller svara på om uppgifterna stämmer eller inte.

Vi har också sökt Gustav Fritzell för en kommentar, men inte lyckats nå honom.

Om arbetet med nyförvärv så säger dock Johan Astbrant:

– Jag tror att mycket kommer falla på plats den här veckan. Det känns som en väldigt viktig vecka för oss.

Klart är i alla fall att Linköping kommer hamna i en helt ny derbygrupp, med lag som man möter en tredje gång under grundserien. Istället för de geografiska indelningarna har förbundet gjort en indelning på mer sportsliga grunder och då hamnar Libk tillsammans med Mullsjö, Jönköping, Kalmarsund, Växjö, Helsingborg och Höllviken.

Mer Libk: Fyra spelare från föreningen har tilldelats en plats i Innebandyförbundets satsning Guldsteget. Det är förbundets utvecklingsprogram för unga spelare med individuellt stöd från dam- och herrlandslagets respektive förbundskaptener Åsa Karlsson och Mikael Hill. Tre spelare från herrlaget, Oskar Seth, Oskar Hovlund och Felix Lanver har fått en plats, liksom damlagets duktiga back Hanna Garman.