Tim Schüberg riskerar missa hela säsongen i sämsta fall. I bästa fall kan han vara tillbaka till slutspel då han ska operera femte mittenbenet i foten.

– Det blir på fredag som det ser ut nu. Det är inte spika helt, kan bli något senare eller tidigare, säger Adnan Chuk.

Jonathan Dubas som föll och tvingades avbryta matchen i den tredje perioden har en lindrigare prognos.

– Lättare fotskada. Ska vila några dagar, sedan börja rehabträna för att få upp rörlighet. Det var inte den graden av skada som Schübergs fot, vilket ändå var skönt.

Andreas Person spelade dryga tolv minuter och utgick med känning av baksida lår.

– En lättare sträckning. Hade det varit SM-final hade han spelat. Det blir samtidigt en kamp mot klockan då vi har match på fredag (Wetterbygden), säger Adnan.

Sedan tidigare är Joakim Kjellbom avstängd i väntan på dom från förbundet efter Köpings anmälan.

– Jag vet faktiskt inte alls hur förbundet kommer bedöma anmälan. Om de kommer ta hänsyn till helhetsbilden kring anmälan och situationen. Eller om de kommer exkludera allt och bara titta på situationen i sig.

Kommer avstängningen av Jocke Kjellbom inför beslutet, att räknas av vid en fällande dom?

– Jag vet inte men tar för givet att det blir retroaktivt och räknas bort i så fall. Men det har hänt konstigare saker förr från förbundet, säger Adnan.

Dolphins kollar redan nu av spelarmarknaden för att kunna agera om skadorna eller avstängningen utvecklas så de kan påverka truppsituationen inför slutspelet.

– Transferfönstret är 28 februari så det är ingen tidspress på det sättet. Men vi har många matcher nu och måste kunna prestera för att kunna ge oss en ärlig chans inför slutspelet, säger Adnan.

– Samtidigt måste minsta risk som finns att förvärra en skada tas bort, så vi kan hålla oss så fräscha och för att kunna träna så mycket som möjligt.