Pressade poplaget – men Dolphins föll ändå

Dolphins var nära. Igen. Men ändå kom femte raka förlusten mot nya serieledaren Köping. "Klart det är jobbigt, man blir irriterad", sa Anton Saks.

Anton Saks slet och slet under korgarna.

Anton Saks slet och slet under korgarna.

Foto: Christer Gustafson

Basket2019-11-04 21:43

Det är nya tider. Köping Stars är, efter 84–79 i Karlbergshallen ny etta i basketligan. Inför en fylld och engagerad hall fick laget dock slita hårt för segern.

Dolphins gjorde återigen en i stora delar bra match. 

Ändå lyste en ny förlust i ansiktet när allt var över.

– Vi har kortare dippar och de straffar oss alldeles för hårt. Det handlar om fokus från vår sida. Tillsammans med tillfälligheter. Klart det är tufft men inget som är avgörande för vårt självförtroende, sa Anton Saks.

Han fick jobba hårt och gjorde det riktigt bra i det orangea linnet. Saks rev ner elva returer och lade i sju poäng. Det bidrog till att Dolphins länge hade taktpinnen i matchen.

Innan Köping vände på ett par minuter i slutet på den tredje och början på den fjärde perioden.

Hur är det att förlora flera på rad när man är nära hela tiden. Tar det på er?

– Klart det är jobbigt, man blir irriterad. Men kollar man spelschemat så har vi haft Luleå hemma, Borås borta och Köping borta. Det är tuffa matcher. Som de sett ut borde vi dock ha kunnat knipa minst en av dem.

Just det här att svackorna kostar för mycket för laget har varit genomgående. Topparna är riktigt bra men dalarna för svaga.

– Vi kanske inte har blivit bättre för varje match men vi har ändå en stadig kurva uppåt. Vi måste se till att dipparna inte blir så djupa. Vi kan inte tappa en fyrapoängsledning till minus tio på två–tre minuter. Okej i första halvleken  men inte i fjärde perioden. Vi kan inte klappa ihop så, konstaterade Anton Saks efter förlusten.

Coachen Mikko Riipinen var inne på samma analys. Dolphins var bra defensivt och höll bra koll defensivt på det starka hemmalaget.

Det kunde ha smugit sig in en frustration där, men till slut fick Köping kontroll och kunde hålla undan i sista perioden.

– Det är frustrerande, jag tycker att vi gör en tillräckligt bra match för att vinna, men vi skjuter oss själva i foten. Det stavas rutin, konstaterade Riipinen.

– Vi måste skilja på resultat och prestation. Resultatet ikväll var inte det vi ville ha, men tre "kvartar" var bra. Men så hade vi en som var så dålig att vi förlorade matchen.

Matchfakta

KöpingNorrköping Dolphins 84–79

Poäng, Dolphins: Jeril Taylor 16, Tyre Gathright 16, LaDarien Griffin 15, Alan Zekovic 8, Morten Bülow 8, Anton Saks 7, Tim Schüberg 5, Anes Zekovic 4.

Mikko Riipinen kunde räkna in femte raka förlusten.
Mikko Riipinen kunde räkna in femte raka förlusten.
Karta: Karlbergshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!