Det unga Mantorplaget var en helt annan motståndare än svårspelade Cliff förra helgen på bortaplan.

Resultatet blev därefter också.

Efter en halvdarrig start visslade det bara till på tavlan. Klara 15–8 i pausen blev till sist en 22-målsseger för NHK. Det blev mål på alla möjliga sätt och samtliga utespelare bokfördes också för minst en nätkänning.

Artikelbild

| Igenom. Oliver Carlberg stod för fem NHK-mål.

Återvändarna Kim Pettersson och Martin Hossman toppade statistiken med sex mål var, och det blev till sist en behaglig lördag i hemmahallen.

– Skönt att det släppte. Vi missade på tok för mycket i början. Sen fick vi ett litet ryck i slutet av första halvlek och då släppte den lilla nervositeten som fanns, sa Kim efter slutsignalen.

Ni var nervösa alltså?

– Det känns väl lite så alltså. Det ligger lite i det och jag tycker vi missade mycket i första matchen också. Det är väl att man spänner sig lite extra.

Artikelbild

| Adrian Glemhorn.

Det var skillnad på motstånd också.

– Ja. Där blev man ju straffad för misstag och så var det inte nu. Men det var skönt att vi kunde göra en så bra match och släppa in så lite mål.

Artikelbild

| Jonathan Forsblad.

Du själv klev fram i andra halvlek och satte dina mål.

– Jag tycker det var en laginsats rakt igenom i dag. Vi skapade lägen för varandra och det var bara bonus att det blev lite enkla mål i slutet.

Artikelbild

| Martin Hossman.

21-årige Kim Pettersson lämnade Mantorps IF:s division 1-lag inför den här säsongen. Målet är att få upp moderklubben på samma nivå nu.

– Så är det ju, så det var ju skönt att vi fick första vinsten. Nu är det bara att pinna på, sa han.

Känns det okej att komma tillbaka för att spela i en lägre division?

– Ja, det gör det. Även om vi hade jätteroligt i Mantorp och min gamla tränare (Johnny Johansson) var där så tär det på krafterna att sitta och pendla varje dag. Sen har jag börjat plugga i Linköping också så då passar det bättre med NHK.

Tränarduon Roger Glemhorn och Patrik Håkansson behövde inte förta sig vid sidlinjen. Men det var ändå både glädje och lättnad efter höstens första poäng.

– Matchen var väl onödigt jämn i början. Vi brände väl tio rena lägen i första halvlek. Men efter tio minuter stod vi skapligt bra i försvaret, och sen matchen igenom. Det var skönt att vi fick sätta lite bollar också så att vi kunde slappna av. Jag tror vi var lite nervösa i början men när vi fick lite distans kunde vi spela ut. Det var en bra match över hela banan. Alla fick speltid och alla fick göra mål också, summerade Håkansson.

En bra hemmapremiär helt enkelt.