Med några dagar kvar till en av årets sista rallytävlingar på barmark i Sverige kan Tommy Andersson konstatera att han aldrig varit med om något liknande intresse. Runt 270 ekipage anmälde sig, 262 fanns kvar när anmälan stängde. Marknadsnatta har tillstånd för 180 förare men Tommy Andersson har till slut lyckats klämma in 217 förare i de olika klasserna. Det betydde att tävlingsledaren för första gången på minst tio år fick gallra.

– Det är mycket snack om att rally är en sport som är på väg att dö ut, och så får vi så här många som vill vara med. Det är naturligtvis jätteroligt, men samtidigt ger det en hel del merjobb när man till exempel ska meddela förare att de inte får plats. Dessbättre har vi en bra organisation med relativt mycket folk som är inblandade. Annars skulle jag inte hålla på, säger Tommy Andersson.

Marknadsnatta är finaltävlingen av Svenska rallycupen och är även final i den klassiska rallycupen. Tävlingen konkurrerar i år inte med någon annan liknande tävling i Sverige, det tror Tommy Andersson är nyckeln till anmälningssuccén. Många från södra Sverige åker till Östergötland i helgen.

Artikelbild

– Numera anses Marknadsnatta vara den sista tävlingen man ska köra för året, säger Tommy Andersson.

Med sena avanmälningar räknar han med att ungefär 200 förare kommer till start med tävlingsplats Rosenlundsskolan i Skänninge på lördag.

– Det största startfält jag har varit med om är 198, så det skulle vara roligt om vi kom över 200, säger Tommy Andersson.

Det är spännande i flera klasser inför helgens avslutning, bland annat slåss Kvarnvingarnas Daniel Wall om segern i den tvåhjulsdrivna klassen med värste konkurrenten Emil Karlsson. De båda delar ledningen inför Marknadsnatta.