Det är andra veckan och temat är yoga. Första veckan bjöd på dans och det jobbar ledaren Nora Gillberg vidare på.

Klassiska Folkparken visar sig från sin bästa sida.

I den lilla betongpoolen svalkar sig de som inte vill prova på aktiviteterna som Idrott Utan Gränser bjuder på tillsammans med KFUM Norrköping.

Artikelbild

| Nora Gillberg visar de rätta stegen för de som vill dansa.

– Förut låg vi en bit bort. Nu har vi flyttat närmare och det blir mer naturligt. Vi har hittat den rätta platsen för det här. Det är kul och vårt samarbete med KFUM gör att vi lyfter varandra istället för att konkurrera, säger Riki Cakic.

Aktiviteterna är uppskattade. Strax efter lunch kommer Mette Zmuda från Move Studio training för att genomföra ett yogapass.

– Det är jättehäftigt för oss att få vara med och möta de åldersgrupper som normalt kanske inte söker sig till yoga. Trots musik och mycket annat har det fungerat bra att koncentrera sig och andas. Responsen är också annorlunda, en kille sa att det var "Fett skönt", berättar Mette och skrattar.

Senare på eftermiddagen blir det lilla-VM, fotbollsturnering med olika VM-lag.

Artikelbild

| Lyckat, projektledaren Riki Cakic trivs med solen och de många ungdomar som testar olika idrotter.

– Det här är ett bra alternativ för många. Alla familjer har inte de pengarna att de kan lämna alla barnen på Sports Camp, konstaterar Riki.

Den tidigare elitspelaren i fotboll med förlutet i IFK, har jobbat fem år för Idrott utan Gränser. En nyckelbensskada blev början till slutet på hans aktiva karriär.

Artikelbild

| Bruce Lee? Kenan Licina gillade judon bäst. "Träffa nya kompisar också", sa tioåringen från Matteus.

– Jag stortrivs med det här jobbet och tycker det är kul att vara och lyfta fram förebilder. Att umgås och hjälpa barnen är inspirerande, det är ett jättefint jobb.

Två veckor återstår. Nästa vecka kommer Samuel Eriksson till Folkparken, han har 186 000 följare på Instagram.

En chans att möta "Athletic influensern" IRL, (In Real Life).

Lockande.