Borås vann första semifinalen med 69–52. En match där Norrköping Dolphins var i underläge i stort sett hela tiden. Framförallt var det offensivt som det inte stämde för gästerna.

– Vi kom till bra skott, men bollen ville inte i. Man har såna dagar ibland, vi höll Borås på 69 poäng och de brukar snitta strax under 100 poäng så försvaret var bra för det mesta, men de fick en del andrachanser. Vi måste göra det bättre med att blockera ut i kommande matcher, sa Andreas Person.

Hur är det när bollen ofta tar ring ut?

Artikelbild

| Andreas Person.

– Du kan inte sluta skjuta bara för att du missar, utan måste fortsätta vara aggressiv. Det finns mycket vi kan förbättra och det är ny match på fredag, så det är snabba ryck, sa han.

Att Dolphins bara får i 52 poäng händer sällan.

– Vet inte exakt hur mycket vi brukar göra men det är klart att det inte är det mesta vi gjort den här säsongen. Vi kan inte hänga med huvudet överhuvudtaget utan ta med oss det vi gjorde bra den här matchen.

Den 28-årige guarden hade Boråshallen som hemmaplan förra säsongen och förlorade då semifinalen mot just Dolphins. I år finns han på andra sidan, men fick inleda även den här semifinalserien som förlorare.

Artikelbild

– Jo, men det var bara match nummer ett, och det är först till fyra som gäller, sa Person lugnt.

Hur är det att möta gamla kompisarna med en finalbiljett på spel?

Artikelbild

| Johnell Smith.

– Några håller jag kontakt med emellanåt, det är alltid kul att komma hit och spela mot dem. Förhoppningsvis är det jag som får sista ordet, sa Person med ett snett leende.

Mikael Lindquist blev poängbäst i bortalaget med sina elva poäng. Den normalt sett så skicklige distansskytten hade – precis som övriga – dock bekymmer med att få treorna i korgen. I första halvan av matchen satte Dolphins inte ett enda trepoängsförsök, till slut blev det tre av 24 som gick i från trepoängslinjen.

Artikelbild

| Jonathan Dubas.

– Vi tvekade lite och då är det svårt att skjuta bra procent. Får vi öppna lägen ska vi ta dem eller attackera korgen. Vi måste bli mer bestämda helt enkelt, sa Mikael medan åskådarna lämnade hallen.

Han tror på goda möjligheter att ändå nå först till fyra segrar.

– Det är aldrig kul att förlora, vi behöver komma ut lite aggressivare till match två. Överlag gjorde vi en stabil defensiv insats men anfallsmässigt kan vi bli lite mer aggressiva. Vi har stora chanser, sa han.