Lindblom byter upp sig i Spanien

Norrköpingskillen laddar för sin nionde säsong utomlands.

Joakim Lindblom laddar för spel i en ny spansk klubb.

Joakim Lindblom laddar för spel i en ny spansk klubb.

Foto: Mikael Strand

Rullstolsbasket2019-09-06 21:30

Förre Dolphins-spelaren Joakim Lindblom blir kvar i Spanien, men byter inlandet mot solkusten. Efter två säsonger i Getafe, utanför huvudstaden Madrid, blir det kommande säsong spel i den populära turiststaden Malaga i sydligaste delen av landet.

– Jättekul och intressant att få komma till ett lag där det blir lite konkurrens. Med Getafe gick det inte alls bra, även om det för mig personligen fungerade rätt bra men jag fick dra ett för stort lass där. Jag var på en lite annan nivå än de flesta andra, säger Lindblom.

Den 27-årige landslagsmannen gör sin nionde säsong som proffs i Europa. Han inledde med fem år i Italien följt av tre i Spanien – först i Mideba nära gränsen till Portugal och sen i Getafe. Han ser fram emot sin fjärde säsong i spanska rullstolsbasketligan.

– Det finns massor med bra spelare i Malaga, där blir det bättre träningar och mer seriöst så man får ta i. Det blir en jättestor skillnad, säger Lindblom, som skrivit ettårskontrakt med klubben.

Han lämnar Norrköping på söndag, och får drygt en och en halv månad med nya lagkamraterna innan ligan drar igång 19 oktober.

Att vända hem till Dolphins var inte aktuellt i nuläget.

– Jag vill hålla mig på så bra nivå som möjligt för att kunna utvecklas som spelare, säger han.

Karta: Málaga María Zambrano railway station
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!