Turneringen är igång, bollen är satt i rullning. Det 21:a världsmästerskapet i fotboll för herrar har sett sin första match av 64, sina första mål och sitt första dragna baklår (Alan Dzagojev).

Det finns verkligen mycket att reagera mot i detta mästerskap på rysk mark, mycket att ifrågasätta och problematisera, men om vi just nu håller oss till fotbollen och det som händer innanför de vita linjerna den här sommaren:

Ryssland fick sin perfekta start. Saudiarabien var dock provocerande naivt och uselt. 5–0 säger mycket och egentligen inte ett dugg på samma gång.

VM-premiärer är sällan sprudlande, om än omgärdade med ett oförtjänt dåligt rykte. Ofta tillknäppta, ja. Men vi har faktiskt sett en och annan häftig öppning också (minns ni Tyskland–Costa Rica 4–2 för tolv år sedan?).

2018 års premiär var inget av det, det kommer bättre matcher längre fram och för mig finns världsmästarna, föga förvånande, i en annan grupp än turneringens svagaste.

Spanien tar hem det här. Det trodde jag innan förbundskapten Julen Lopetegui fick sparken, och även om sådant knappast är positivt två dagar före VM-starten så håller jag fast vid det. Fernando Hierro som tagit över har ett lag med massor av rutin blandat med ny kvalité. "Ett självspelande piano" har det beskrivits, med en stomme som varit med sedan man vann EM 2008. Nu har flera av spelarna kanske sin sista chans att spela hem ett VM-guld till.

Lionel Messi har alltid varit ett snäpp vassare i klubblaget än i de argentinska färgerna. Den här VM-turneringen har han som vanligt hemlandets förväntningar på sina axlar.

Jag tror han kommer motsvara dem. Problemet för Argentina ligger inte offensivt utan i andra änden av planen.

Sverige då? Janne Anderssons blågula lag har svarat för en bedrift som tagit sig till VM. Det går inte att förvänta sig mer. Laget är svårslaget, men offensiven skrämmer inte och tar man sig vidare från gruppen vore det väldigt starkt.

Jag är dock tveksam.

Nu är turneringen i alla fall igång. 63 matcher återstår innan vi vet svaret på alla frågor – hittills har vi fått en rysk femma som start mot ett lag som knappt ens bjöd motstånd.