Enligt spelschemat är det division 1-premiär mot Skirö på söndag men det varma vädret gör att det är högst osäkert med Himmelstalund som spelplats.

– Det ser inte jättepositivt ut men vi ska ta definitivt beslut på torsdag. Men vi har säkrat upp Katrineholm som back up, på söndag klockan 15. De har drivit på mer där och har haft is i två veckor, berättar Marcus Johansson som både är spelare, senioransvarig och ordförande i Borgia.

Han har ändå bara gott att säga om försöken att få till is i Norrköping den här hösten.

– Jag har haft jättebra dialog med Kultur och Fritid. Pema har också gjort en jättebra arbetsinsats, men de är ju inga trollkarlar.

Oavsett vilket aktualiseras tanken på någon form av bandyhall i Norrköping ännu en gång.

– Som jag ser det finns det en offensiv lösning och en defensiv. Den offensiva är att man bygger in alla isytor och den defensiva är att man lägger ner all bandy. Om man ser till kostnaden för att göra is i förhållande till istiden är det inte försvarbart, säger Marcus Johansson.

Laget har haft sex ispass inne i Himmelstalundshallens hockeyrink, och tre träningsmatcher mot lag från den östra ettan under försäsongen.

– Vi hänger med bra mot de lagen men i södra är det mycket tuffare. Skirö som vi ska möta i premiären har satsat på att gå upp i flera år och om de inte vinner med 20 mål mot oss tror jag de är besvikna faktiskt. Åtta av nio lag i serien har sagt att de vill gå upp, och vi är inget av dem, säger Marcus och skrattar.

Ett generationsskifte är på gång.

– Nu lyfter vi upp fem från U16-laget och därefter fylls det på i varje årskull. Snart kan vi gamlingar sluta.